vineri, 28 septembrie 2007

„Otaku” sau scara de valori inversată


Există în aşa numitele „comunităţi anime” persoane care se autointitulează cu mândrie otaku.
Otaku este expresia supremă a „fanului anime”: un fel de guru (are o vârstă uneori chiar în jurul a 30 de ani), o enciclopedie ambulantă, a văzut anime cât pentru şapte vieţi, are o colecţie impresionantă numeric de seriale, serveşte drept model restului comunităţii, este invidiat şi respectat în acelaşi timp.

Este, pe scurt, un fanatic. Întreaga sa existenţă revolvă în jurul filmelor şi serialelor anime, orice altă activitate trecând pe plan secundar.

Ca să înţelegem cu adevărat ce înseamnă să fii otaku, trebuie să facem o analiză a motivaţiei. De ce există oameni care aleg să fie aşa? De ce persoane bine trecute de vârsta inocenţei aleg să se uite la desene animate?

Cei mai expuşi acestui risc sunt cei care în copilărie nu au beneficiat de afectivitatea părintească şi/sau au avut de suferit de pe urma colegilor în şcoală, fie de pe urma unui dezavantaj fizic (supraponderal, purtător de ochelari etc.) şi/sau psihologic (persoană introvertită, emotivă etc.).

Pentru a scăpa de răul tratament aplicat de colegi / părinţi, aceşti copii s-au refugiat în ce au găsit la îndemână. Corelând criza de personalitate ce are loc în pubertate, obţinem o perioadă extrem de instabilă, în care orice pare să ofere o ieşire din criză este demn de luat în seamă.

Când astfel de portiţe de scăpare nu există, se încearcă evadarea în fantastic. E de ajuns ca într-unul din momentele acestea adolescentul în cauză să ia cunoştinţă despre existenţa comunităţilor on-line, unde mai sunt şi alţii cu aceleaşi gusturi, unde nimeni nu ştie cine eşti cu adevărat şi ce defecte ai.

Cum e aproape imposibil ca generaţia post-decembristă sa nu fi urmărit vreodată anime la televizor sau pe internet, popularitatea acestui flagel în rândul tinerilor este în creştere. Anime prezintă o atracţie deosebită, pentru că e mai „credibil” decât Duffy Duck, pentru că aşa cum în caz de pericol omul se face gheomotoc în poziţia fetală, în caz de instabilitate psihologică tindem spre infantilism, pentru că premisele pentru a intra în jocul scenariştilor sunt mai puţine şi mai uşor de digerat. Mulţi dintre cei care urmăresc anime vor face tot posibilul pentru a opri pe oricine le cataloghează drept desene animate, vor susţine mereu că sunt mai mult de atât. Şi da, au dreptate, pentru ei nu sunt doar un desen animat, ci o poartă de scăpare către o lume fantastică foarte convingătoare şi de dorit în locul vieţii triste şi pline de deziluzii pe care ei o traiesc.

Introducem în ecuaţie „comunităţile anime” on-line, unde majoritatea utilizatorilor se potrivesc descrierii de mai sus. Prea slabi pentru a-şi da seama că ei înşişi sunt problema, preferă să recreeze societatea umană în mediul virtual, după viziunea lor, în loc să facă faţă unei vieţi pentru care nu sunt pregătiţi şi de care fug în permanenţă.

Dintr-o dată, subiectul nostru fictiv are un motiv solid pentru a fi mulţumit de sine: există un grup de oameni cu interese comune, care sunt gata să-l accepte fără probleme, în faţa cărora se simte ca un egal. Capcana fatală din această logică este următoarea: oamenii nu sunt egali; unii sunt mai înalţi, alţii mai inteligenţi, alţii mai colerici, cu nevoi şi aspiraţii diferite ş.a.m.d.; însă pe internet aceste „detalii” nu mai sunt luate în considerare, se topesc sub mirajul mult mai frumos al apartenenţei la un grup.

„Egalitatea”, însă, se termină imediat după ecranul de log-in.

Diferenţele dintre oameni crează competiţia, aşa că din porunca instinctului avem şi aici competiţie. Numai că nişte oameni atât de necompetitivi în viaţa reală simt o nevoie instinctivă de competiţie ce depăşeşte nevoile unui individ cu o viaţă socială normală. Pentru toate privaţiunile din viaţa reală, subiectul nostru va căuta o „răzbunare” în spaţiul virtual, va încerca să-şi ajungă din urmă semenii pe scara ierarhiei sociale.

În „comunităţile anime”, otaku este un exemplu de individ ce a răzbătut pe această ierarhie. El este cel invidiat de restul, pentru performanţele sale, pentru cunoştinţele sale. Cineva naiv ar putea acum să spună că:

Modelul social virtual este complet, reuşeşte să reproducă fidel pe cel real.

GREŞIT! Dacă aţi citit cu atenţie titlul acestui articol, am scris acolo despre o scară de valori inversată. Singura problemă despre care discutăm aici este premisa pe care se bazează argumentaţia de mai sus.

Spaţiul virtual NU este cel real. Progresul în acest spaţiu, competiţia, ba chiar talentele rafinate aici (în cazul dependenţilor de jocuri on-line) nu servesc la nimic în viaţa reală. Comunităţile anime, aşadar, au un punct de vedere inversat asupra a ceea ce constituie performanţa: otaku sunt veneraţi pentru lipsa vieţii lor sociale, pentru izolarea de care dau dovadă, pentru elitismul afişat, pentru colecţiile lor de DVD-uri care în realitate valorează mai puţin decât DVD-urile blank.

Ironia face ca aceşti nefericiţi ai sorţii se izolează şi mai mult, tocmai în încercarea de a ieşi din izolarea în care se aflau înainte.

Comunităţile anime on-line din România sau de oriunde sunt periculoase pentru dezvoltarea copilului dumneavoastră. Sprijiniţi iniţiativa noastră anti-anime! Opriţi chiar azi răspândirea acestui flagel, faceţi-vă un bine şi interziceţi copilului dumneavoastră accesul la următoarele adrese:
Până data viitoare, numai bine!

118 comentarii:

Gogu Sclipici spunea...

ai sa fii surprins/a cat de variat e publicul care se uita la animeuri asa cum tzie nu itzi plac nici mie nu`mi plac desenele cu tom si jerry pt ca tom nu`l prinde niciodata pe jerry si pt simplul fapt ca exista fanatici nu trebuie interzise ... asa cum nici pt faptu ca exista fanatici nu s-a interzis crestinistmul sau pt faptul ca estista fanatici de dreapta nu s-a interzis natzionalismul... asa ca mi se pare o mare aberatzie ce incerci sa faci aici doar ca sa te afirmi cu ceva ...

Schmaltz Herring spunea...

Era şi normal ca cineva „din sânul comunităţii” să vină şi să ia „atitudine”.

Tinere gogu sclipici, înainte de toate aş dori să-ţi dau un sfat bine intenţionat: atunci când comunici în scris este recomandat să o faci cât mai corect, indiferent dacă tonul adoptat este formal sau informal. Felul în care te exprimi spune foarte multe despre tine. Corect nu înseamnă discritice, aşa cum folosesc eu, dar respectul faţă de limbă e ceva fără de care nu se poate între oameni ce se vor a fi civilizaţi.

Am incercat să descifrez ideile tare şi se pare că nu ai înţeles scopul acestui weblog.

Nu sunt împotriva celor ce se uită la anime. Dar copii mei nu vor avea niciodată acces la aceste comunităţi pe internet, nu se vor uita niciodată la anime şi vor fi feriţi în permanenţă de acest flagel.

Ca părinte măcar atât pot să fac. Pot, de asemenea, să avertizez pe cei din jurul meu şi să-i informez despre acest flagel. Muncă de prevenire, dacă vrei să-i zici aşa.

Sunt multe pericole pe lumea asta şi nu toate sunt interzise prin lege. Există chiar ţări europene unde tineretul consumă droguri legale precum Salvia divinorum, în timp ce restul lumii consideră acest drog ca fiind foarte periculos şi îl interzice prin lege.

Cu toţii ştim că mâncarea de la fast-food nu e bună pentru organism şi totuşi nu e interzis să intri intr-un astfel de restaurant şi să manânci până crăpi.

Educaţia unui copil presupune mai mult decât ce crezi tu că presupune. În comentariul tău, în afară de acuze la persoană nu văd nimic altceva. Nici un argument care să-ţi susţină cauza.

Weblogul nu pleacă nicăieri, există deja persoane care m-au contactat în particular cerându-mi sfaturi cu privire la cum să-şi protejeze copii de anime.

Şi pe eşichierul politic naţionalismul ca doctrină nu are nimic în comun cu extrema dreaptă.

Numai bine şi te aştept cu comentarii la obiect!

Xid spunea...

Sunt desene for god's sake (nu sunt fan ...dar unele imi plac desii prefer animatiile in gen-ul clasic) si tu domnu "Parinte" ...de parca ai aparut din lumea lu Ceausescu adoptand subtil notiunea asta de cenzura ..si ce e cel mai trist? faptul ca le restrictionezi libertatea copiilor tai.

Gogu Sclipici spunea...

Era şi normal ca cineva „din sânul comunităţii” să vină şi să ia „atitudine”.

Din pacate te inseli. Nu fac parte "din sanul comunitatii" iar "atitudinea" pe care am luat-o este parerea mea, proprie si personala, (gresala folosita intentionat daca tinem asa mult la corectitudinea folosirii limbii romane).

As folosi si diAcritice daca le-as avea instalate.

Pe mine pesonal nu ma intereseaza ce fac sau nu fac copii tai(sper ca e ok daca folosesc persoana a doua iar daca nu e ok imi cer scuze) sau ai oricarei alte persoane de pe internet, de fapt nu numai de pe net.

Exista pe lume droguri mult mai puternice de care nici nu ai auzit care se consuma legal nu numai Salvia Divinorum, dar asta e cu totu` diferit.

Despre educatia unui copil nu ma bag sa comentez ca nu am copii.

Revenind la subiectul acestei polemici eu itzi propun sa te documentezi asupra valorilor culturii asiatice (in special cea japoneza). Poate stii sau nu legenda celor 44 de samurai.

In majoritatea animeurilor se regaseste codul lor de valori pe care il promoveaza unde onoarea este pe primul loc alaturi de familie si apropiati.

Iar daca cineva isi regaseste un refugiu in lumea fantastica a unui desen animat ca sa scape de realitate are probleme dinainte de a se uita la ele si are nevoie de asistenta.

Numai bine!... Nu iti place dai la o parte si lasi pe cineva caruia ii face placere.

Doru spunea...

Da,si mie mi se pare normal ca cineva sa ia atitudine si sa prezinte si cealalta jumatate a paharului.
Trebuie sa existe si opinii pro , si contra.
Ceea ce incerci sa faci tu se numeste manipulare si cenzura ;)
Pentru fiecare varsta exista cate un anime,iar in loc sa interzici copiilor tai sa se uite la desene , mai bine ai petrece mai putin timp scriind bloguri si ti-ai face putin timp sa te documentezi asupra acestui subiect ;)
Nu ti se pare putin cam mult sa cataloghezi direct,fara sa cunosti sute,poate mii de persoane ?
Acelasi lucru pe care l-ai spus tu despre comunitatile anime, se poate aplica si blogerilor,si gamerilor... tuturor care petrec mult timp pe net.

Copiii sunt influentati mult mai "agresiv" de desenele gen cartoon network,jetix,pana si scooby doo.

Ca un mic sfat,eu zic sa te documentezi putin mai mult inainte sa etichetezi ceva de care tu nu prea ai habar.
Daca zici ca vorbesc prostii,atunci eu zic sa nu-i mai lasi sa se uite niciodata la TV,sa nu mearga la scoala unde pot fi influentati de alti copii,sa nu-i lasi sa ia decizii...asa poate o sa-i scapi de toate "pericolele".

Grow up,sau mai bine fii deschis si invata si lucruri noi ;),nu eticheta fara sa cunosti.

Uite,iti sugerez sa vizionezi "Grave of the fireflies".Prima data tu,ca sa-ti dai seama ca exista anime'uri pentru orice varsta.

Anonim spunea...

Onorabile domn Schmaltz Herring, cu părere de rău vreau să vă spun că vă pierdeţi timpul. În primul rând vă comunic că animeurile nu sunt cea mai mare problemă a planetei, deci nu cred că veţi reuşi să salvaţi lumea cu acest blog.
Fiecare om are dreptul la o opinie şi aceasta este opinia dumneavoastră, cam aberantă, dar o respect. Sunt curios de un lucru... câte episoade anime aţi urmărit? Şi... ce aveţi cu animeurile până la urmă? Animeurile nu sunt adresate aceleiaşi categorii de vârstă ca şi desenele animate difuzate pe canalul Minimax. Din animeuri se învaţă suficiente lucruri bune, spre deosebire de majoritatea filmelor difuzate pe posturile de televiziune şi în care apar diferite scene mai mult sau mai puţin indicate copiilor. Cum un copil cu probleme îşi poate găsi ”refugiul” în anime, la fel de bine şi-l poate găsi în orice altceva. Mie mi se pare că aveţi o problemă cu calculatorul şi nu cu animeurile. Acestea pot fi vizionate şi la televizor, cum pe calculator poţi vedea şi filme pornografice. Ar fi mai bine ca un copil să îşi găsească refugiul în aşa ceva?

Multă sănătate şi succese.

Eu Zeul spunea...

Imi place ca toti "desteptii" se implica in ceva despre care nu au nici cea mai vaga idee cu ce se digera.As putea zice asa de multe lucruri, dar am sa ma abtin sa fiu si eu coerent ca poate vei intelege si tu cat de absurd esti, dar dupa ce idei ai nu prea cred ca e posibil.
In primul rand:
-de unde ai tu informatiile tale?
-cine iti da tie dreptul sa ne clasifici pe noi toti, fanii anime, niste ratati, care s-au retras din viata reala...si da asta ai facut. Ai zis ca toti suntem niste incompetenti, care nu ne putem adapta vietii reale, pentru ca dupa spusele tale am fost abuzati in copilarie si parintii nu ne-au iubit (sincer dupa astfel de afirmatii nu pot decat sa rad la prostia de care ai dat dovada, dar noh...)
-ai facut ceva studii?...cate persoane fani anime ai intalnit si ai studiat sa poti face astfel de afirmatii?
-daca tot ce stii tu despre fenomenul anime ai gasit pe net si tu ti-ai format o astfel de parere proasta despre acest fenomen atunci taci. Daca totusi ai exemple reale si ne poti dovedi ce zici tu acolo atunci prezinta-le.
Dupa ce am citit imi dau seama ca tu probabil ai ceva personal cu anime-urile. Hai sa ne uitam bine la societatea noastra:
1)la TV sunt atatea show-uri ce contin violenta si pornografie si tu nu zici nimic? Sunt atatea filme care afecteaza lumea de azi si tu nu ai zis nimic. De ce? Cine esti tu sa zici ca anime-urile afecteaza mai mult tineretul decat un film?
Te-a bulversat ce ai vazut in Elfen Lied. Uita-te la seria SAW si dupa aia vino si zi-mi mie care ti se pare mai violent.
2)In societaea de azi nu conteaza numai cine e cel mai bun. Daca nu esti destul de bun esti calcat in picioare, asta in cazul in care nu te chinui si tu putin sa gasesti ceva unde poti avansa pe plan economic si social.Daca un om vrea sa se relaxeze uitandu-se la un anime sau un film e alegerea lui.
3)Pornografia e acceptata. Revistele porno la fiecare stand de ziare pot fi vazute de orice copil. Ce ai face daca as veni eu si as zice: Pornografia ne strica sansele unui viitor bun copiilor nostri!!
Ce crezi ca s-ar intampla ceva? NIMIC!!! SUNTEM UN POPOR LIBER, mai comunistule, ca alta definitie pentru tine nu am.
Deci te intreb eu:
Ce ai cu anime-urile? Sincer... nu pot intelege cum te poti lua de acest fenomen si de alte fenomene mult mai vechi si mai periculoase, dupa parerea mea, care sunt de prezente de foarte multi ani si uite societatea functioneaza, nu perfect, pentru ca o societate perfecta nu exista, dar functioneaza.
Trezeste-te la realitate! Sincer acuma. Cine esti tu sa faci acest blog si sa ma insulti in fata cu afirmatiile tale, pentru care nu ai nici un fel de dovada. Tu chiar asa de prosti crezi ca suntem? Stiu atatea persoane care sunt in elita invatamantului romanesc, care isi traiesc viata cum trebuie si uite sunt fani anime...
Singurul fanatic care l-am gasit in blogul tau esti chiar tu. Dar dupa cum am zis, suntem un popor liber si fiecare are dreptul la parerea lui. Numai sa ai grija pe cine insulti, "desteptule", si daca tot ai o idee, care crezi ca trebuie facuta publica comunitatii, macar sa ai si dovezi pentru afirmatiile pe care le faci.
Imi pare rau pentru copii tai, carora le iei dreptul la cultura, da anime-urile fac parte din cultura de azi.
Uite eu cred ca tu esti cel care nu accepta realitatea de azi. Ai fost in lume, desteptule? Stii cum functioneaza lumea de azi? Valorile morale sunt asa de subapreciate ca nici nu-mi vine sa cred. Toate persoanele, care sunt si fani anime, pe care le cunosc sunt unii din cei mai culti si de treaba oameni. Si cand merg in oras vad unele fenomene de mi se face rau. Generatia noastra sunt o adunatura de prosti majoritatea si tu te iei de noi. Auzi si tu ce staruri avem noi: Copilul minune, de aur,salam, Cristina, Corina si alte proaste cu melodiile lor penibile la care mi se face rau. Toata lumea se crede centrul pamantului. Eu am avut norocul sa intalnesc persoane despre care sunt mandru ca le cunosc, dar cand merg printr-un club si vorbesc cu anumite persoane nu-mi vine sa cred. Suntem o tara plina de prosti si condusa de niste hoti si ratati...Uite am facut si eu o generalizare in care DA te includ si pe tine...

un fan spunea...

Si uite o parere din "sanul comunitatii" :)

As incepe prin a spune ca ai o mica greseala in articol. Otaku nu e un grad sau rang in comunitatea anime. Otaku este cuvantul japonez care desemneaza fanii anime (care la ei sunt fanatici). La noi in tara in schimb nu prea gasesti otaku in adevaratul sens al cuvantului, dar gasesti destule .... hmm.... sa le zicem caracteristici ale unui otaku.

Eu desi ma uit si fac parte dintr-o comunitate, nu ma asocies cu idea de otaku si nu voi di niciodata unul. Ma uit la anime-uri pt a ma relaxa si pt a-mi exersa cunostintele de limba (studiez si japoneza). De asemena spre deosebire de altii, nu-mi place sa mi se spuna otaku, mi se pare o insulta.

Cat despre ce-au zis predecesori mei, mai ales aia cu codul samurailor, e cam aberant. Nu vad ce ti-ai putea insusi dintr-un anime, film sau serial. Noi traim in lumea reala, aceea e o lume fictiva nu se aplica aceleasi valori. Filmele, anime-urile sunt concepute pt relaxare nu pt predica. In plus nu vad de ce as lua niste invataturi dintr-un cod al unor oameni care se sinucideau pt motive tampite si care ridicau loialitatea fatza de o alta persoana la un rang suprem.

Cam atat am avut de zis .. poate mai dau pe aici ;)

Blare spunea...

Din cate observ din acest blog esti printre persoanele care in cel mai bun caz au vazut un film sau doua despre otaku si semnificatia lor in Japonia.

O mica parte din ce zici acolo este adevarat.
In Japonia a fi "Otaku" este o rusine DAR in orice alta parte este privit cu respect.

Zici ca toti fanii sunt vai de viata lor si ca nu stiu ce sa faca cu ea decat sa o piarda in fata desenelor.

Aici te inseli amarnic.

Eu pot zice cu mana pe inima ca sunt mandru pentru numele de "Otaku". Am peste 20 de ani si in viata ma descurc excelent cu un salariu decent. Prieteni am cu tonele, socializez zilnic cu ei si plus socializez cu oameni din afara.
Asta e doar o mica parte din viata mea ratata si nu cred ca are rost sa spun mai multe.

Valul anime-urile vine ... si nu se va putea face nimic impotriva lui; ba chiar va fi ajutat de catre comunitati sa creasca si sa vina mai repede.

Deci concluzionand aceste blog este inutil din toate punctele de vedere DAR toti avem dreptul la o parere asa ca Good Luck.

PS: Nu uita un lucru ... cu cat incerci mai mult sa opresti ceva vei realiza ca sansele devin din ce in ce mai mici.

PS2: Nu folosesc diacritice si nici nu voi folosi vreodata iar limba romana ... incerc sa scap de ea .. avand in vedere ca viitorul este engleza.

PS3: De ce nu incerci sa faci un blog despre jocurile online (mmo) gen world of warcraft (la fel de periculoase ca si animeurile)

^___^

Tenshi spunea...

Mai, omule.

De ce nu te documentezi tu mai bine, inainte de a scrie ceva? Pai eu ma iau cu mainile de cap cand aud cate prostii invata copiii cumnatei mele din Spioanele si WITCH...

Si eu sunt mama, am 26 de ani, si imi place anime de cand eram doar o copila.
Si fetita mea este si va fi bine supravegheata cand vine vorba de internet si televizor. Dar mi se pare absurd sa le interzici copiilor numai un anumit tip de animatii. Or sa ajunga sa iti spuna: 'Uite, tati, nu e japonez deci e ok'. Ha ha.

Mai, tu crezi ca Tom si Jerry e mai bun si mai educativ decat Pokemon, de exemplu? Hai sa-ti spun eu ceva: in Tom si Jerry, de cele mai multe ori violenta are loc DIN PLACERE, pe cand in Pokemon sau alt anime, aceasta are un scop, si este rezultatul unor actiuni negative.

Flagel?
Ia te rog sa-mi spui mie daca iti lasi copiii sa se uite la Spioanele si la celelalte desene de pe Jetix... Sau daca ai fetita, ii cumperi o papusa Bratz, daca iti cere? E foarte la moda acum.

Lumea e plina de pericole. Dar mi se pare o prostie sa spui ca iti vei feri in permanenta copilul de anime. Oricum, nu vei putea face asta. Si mi se pare o prostie sa nu-i lasi sa se uite la un anime potrivit cu varsta lor...

Ah, inca ceva. Stii de ce ne place anime? Pentru ca e frumos desenat. :)) Cel putin pe mine asta m-a atras prima data. Si daca vrei sa fii om de treaba si sa nu mai vorbesti din auzite, fa rost si uita-te la cateva episoade din Card Captor Sakura, si apoi spune-mi daca ai vazut acolo ceva nepotrivit pentru un copil sa zicem de 8-9 ani. (Card Captor Sakura e un anime pentru copii si a fost difuzat si pe TVR1 acu vreo 3 ani, parca).

Schmaltz Herring spunea...

Zău aşa, Tenshi? Ce ne facem însă cu Agent Aika, Chobits, Girls Bravo, Onegai Twins şi Onegai Teacher, Kodomo no Jikan, Rizelmine?

Ce ne facem cu Popotan, care dintr-un serial pentru copii a sarit direct intr-un joc pornografic hentai? Cat de degenerata este aceasta natie japoneza daca permite asa ceva?

De ce sa fim si noi ca ei? Vrem cumva sa facem din pedofilie sport national?

Sa fim seriosi.

In alta ordine de idei, pacat de copilul tau, va creste intr-un mediu nociv.

Cristian spunea...

Mi se pare interesant cum ai vazut atatea titluri si nu te-a 'prins' dragul de animatia japoneza. Din curiozitate vreau sa te intreb daca ai interzice copilului tau sa vada si filmele scoase de studio Ghibli. Probabil iti sunt familiare: Spirited Away, Totoro, Nausicaa, etc. Nu imi inchipui motiv sa interzici asa ceva.

Anonim spunea...

Nu inteleg. Tu esti complet importiva anime'urilor dar vad ca (,) cunosti foarte bine comunitatile anime din Romania si pe deasupra le mai si faci reclama. Tine-o tot asa!
Legat de parinti: doar nu crezi ca un comentariu amarat precum acesta chiar va influenta vre-o parere. Ma uit impreuna cu mama la anime inca de cand eram mica (Sailor Moon, Sandy Bell, Candy Candy). Nu doar ca ea m-a incurajat mereu sa vizionez anime'uri ci uneori se uita la ele impreuna cu mine. Cand a citit ce ai scris a spus sec: fiecar cu parerea lui. Normal. E dreptul tau sa ai o opinie, doar vroiam sa iti spun ca asta nu ne face si pe noi obligati sa o impartasim.
P.S.: copii nu poti sa ii opresti sa faca ce vor oricat ai incerca. Nici parintii mei nu ma lasau sa ma uit la Horror cand eram mica, pentru asta de fiecare data cand plecam la verisorii mei sau dormeam la un prieteni o faceam. Sau tu ai de gand sa iti izolezi copii complet ca sa ii protejezi de pericolul anime scutindu-i astfel de o viata sociala de care oricum ar scapa daca s-ar uita la anime.

Anonim spunea...

DUDE!Nu vreau sa folosesc cuvinte urate,insa...Well,stii tu exact ce sunt animeurile?I don't think so...Daca stiai,iti zic eu ca aveai alta parere.Daca vrei sa stii,eu am 13 ani.Da,13,si urmaresc animeuri de ceva vreme.NIMENI,dar NIMENI nu-ti baga pe gat sa te uiti la animeul cutare si NIMENI nu o sa-l frece pe copilul tau la cap in legatura cu asta.O sa depinda doar de dorinta lui.Nu trebuie pt. asta sa faci un blog,domn Hering.E adevarat ca exista si animeuri nerecomandate copiilor [Hentai,Ecchi etc.],insa nu trebuie sa bagi lumea in sperieti.Stii defapt care e ideea?...Pot sa urmaresc ORICE anime vreau,fie ca e hentai,fie ca e Elfen Lied [daca tot ai adus vb. de el],insa,cat timp nu ma influenteaza in NICIUN fel,pot sa zic ca ma doare drept in cot.Crezi ca daca (,) copilul tau o sa urmareasca hentaiuri o sa faca exact ca si aia?Nu,pt ca aia e fictiune,si presupun ca respectivul va avea un IQ decent,a.i. sa nu se ia dupa tot ce vede.Tot ce ai zis tu pana acum,e ca si cum ai zice "UH,ZEH END OF THE WORLD!DON'T LET YOUR CHILDREN BEING CONTROLED BY THIS,CONTROL 'EM".Stii cate persoane in Japonia urmaresc animeuri?Haha,nu,dar iti zic eu ca suntmulteImi pare rau de limbajul meu,insa,well,cred ca ti-ai dat si tu seama de greseala ta,dar ti-e prea rusine sa recunosti asta.Pfft.Get a life.

Odeena spunea...

Lasand la o parte latura extremista a articolelor publicate pe acest blog, tin sa atrag atentia ca intre fenomenul anime din Romania si cel japonez exista mari deosebiri. Pe de o parte, e adevarat ca "otaku" au devenit o problema sociala in Japonia. Lor li se aplica foarte bine cele scrise in articol. Pe de alta parte, "otaku" din Romania [denumiti impropriu astfel, fiindca majoritatea nu sunt nici pe departe "otaku" in adevaratul sens al cuvantuli] nu reprezinta nici un pericol social. Majoritatea au o viata sociala, nu isi arunca banii pe DVD-uri, figurine si alte prostii [da, prostii - chiar daca ma consider fan anime, nu as da niciodata 400 de dolari pe o figurina rara, de exemplu] si n-am auzit de vreun fan anime care sa fi facut vreun act reprobabil.

In regula... spui ca, fiind parinte, iti vei proteja copiii de acest "flagel". Cu toate astea, cred ca cel mai bine ar fi sa le lasi si lor un cuvant de spus. Nu stiu daca asta e singura restrictie pe care le-ai impus-o, insa ingradirea excesiva poate aduce consecinte negative pe termen lung [nu vin cu citate din carti ca sa ma "dau mare", ci vorbesc din proprie experienta].

In orice caz, aceasta "lupta" impotriva fenomenului anime este o cauza pierduta. La fel ca in orice problema, exista oameni care iti impartasesc parerea si oameni care nu sunt de acord. Nu cred ca o sa mai revin pe acest blog, dar permite-mi sa iti dau un sfat: chiar daca esti impotriva anime-urilor, incearca totusi sa ai un pic de bunavointa si sa le intelegi. Vei fi surprins sa afli ca nu toate anime-urile sunt chiar asa de periculoase si de inutile cum crezi.

Anonim spunea...

Ei bine dupa cate vad, domnule herring si dumneavoastra sunteti destul de bine pus la punct venind vorba de anime. Cunoasteti niste titluri relativ noi pe piata romaneasca. Intradevar foarte, si aici ma repet FOARTE multe anime ajung jocuri hentai. Intradevar sunt oameni asa de innebuniti de anime, incat ajung sa proiecteze jocuri hentai dupa orice anime mai popular. Dar totusi asta nu inseamna ca nu sunt anime, pentru copii, care ii invata cate ceva. De exemplu Le Chevalier D'Eon un anime care as zice ca e 16+ istoric, povesteste un fragment din istoria Frantei. sau Romeo x Juliet, un anime care transforma romanul Romeo and Juliet intr-o poveste fantastica. si as mai putea sa mai dau in jur de 300 de alte titluri de anime vizualizate de mine in ultimii 10 ani, care au un scop educativ. Nu va lasati influentati de aceste serii nocive. Intradevar acese animeuri care sunt prezentate la televizor pot fi numite nocive, toate fiind concentrate pe violenta si moarte. De cand ma stiu televizorul nu a fost decat o sursa de lucruri nocive, mereu au fost filme cu razboaie, explozii, pusti, mitraliere, sex gen PRO TV si mai nou si Antena 1. Asta este Romania, asta este ceea ce se urmareste, noi putem impiedica asta prin noile generatii, dar nu interzicandu-le asta, pentru ca daca le interzicem ei vor face numai de-al naibii. Stiu din propria experienta, pentru ca nu de curand am trecut prin asta. Cand ti se zice nu sparte vaza, nu deschide usa aia, nu te uita in directia aia, te uiti din curiozitate, sau pur si simplu ca sa nu urmezi ordinele cuiva. Cel mai bine este sa le explicam copiilor ce este bine si ce nu pentru ei, sa le repetam de cateva ori, sa le dam cateva exemple bune, si restul ramane la latitudinea lor. Eu spun ca, un copil la 14-15 ani realizeaza ce este mai bine pentru el. Cel putin in cazul meu, asa a fost. Parintii mei conduceau o afacere, avand relativ putin timp pentru mine, iar cand erau cu mine, imi explicau ce este mai bine. Niciodata nu mi-au interzis ceva. Mi-au spus "mai bine nu faci asta" prima si a doua oara am facut, si sa zic asa "m-am ars" iar a treia oara am stiut ca mai bine nu fac. Exact asa mi-au spus si cand a venit vorba de fumat, baut, drogat, sex si asa mai departe. Mi-au spus ca mai bine nu incep sa fumez si sa ma drogez sau sa beau la varsta de 14-15 ani, mai bine mai tarziu. Relatiile sexuale la fel, am inceput viata mea sexuala la 18 ani. Iar persoana cu care am avut relatiile este actuala prea prietena. Deci, am invatat sa imi aleg cu grija partenerul, si am invatat cand este vremea potrivita pentru toate. Nu fiindca mia fost interzis, ci fiinda am fost eu de parere ca este vremea.

Anonim spunea...

Intr-adevar. Dumneavoastra ati reusit sa scoateti in evidenta toate caracteristicile negative alea animatiei nipone. Este de-a dreptul strigator la cer! Inadmisibil! Si cum aveti atata dreptate si numarul de comentarii care va sustine ideea este de-a dreptul impresionant: 1 ! Mai mult de atat nu aveam de spus pentru ca ar fi o pierdere de timp sa incerc sa conving o persoana care INCA mai are o mentalitate de tip comunista si total anti-democratica. Ceea ce dumneavoastra interziceti copiilor nu sunt anime-urile ci cultura, dorinta de a invata, de a experimenta si de a acumula informatii. Dumneavoastra interziceti PROGRESUL si CULTURA, adica total opusul a ceea ce incercati lumea sa faca. NU stiu cate anime-uri ati vizionat si sincer este irelevant si nu ma intereseaza, dar faptul ca dumneavoastra nu sunteti capabil sa asimilati tot ceea ce progresul aduce cu sine nu inseamna ca trebuie sa le impuneti si copiilor dumneavoastra sa faca acelasi lucru. O intrebare: dumneavoastra va spalati cu sapun/sampon? Pntru ca daca raspunsul dumneavoastra e da, tin sa va reamintesc(probabil ca nu stiati) ca in Evul Mediu se credea ca daca te speli mai des de 2 ori/an aveai sa mori. Cultura japoneza, asiatica in general se spalau cu secole inainte fara sa aiba nimic(poate doar lipsa mirosului "intepator"). Sustineti ca sunteti(sau veti fi) un parinte model, o persoana integra si educata, atunci cu ce drept ii faceti pe altii prosti, introversi, fara viata sociala?! Cum va puteti permite sa afirmati ca unele persoane duc o viata de ratati si gunoaie ale societatii?! Este dreptul oricui sa faca ce vrea, cand vrea si unde vrea in limitele bunului simt. Eu cred ca alte elemente nocive din societatea noastra duc la fenomenul care il vedem acum pe strazi: copii fumatori, alcoolici la varsta adolescentei, lanturi, bate, droguri s.a.m.d. In alta ordine de idei...cum va permiteti sa afirmati ca Tenshi nu este o mama corespunzatoare?! O cunoasteti in persoana ca sa stiti acest lucru?! Dumneavoastra si persoane cu gandire asemanatoare, sunteti problema si nu anime-urile. Ati gasit doar un tap ispasitor pentru unele din problemele de astazi fara sa va sinchisiti sa cunoasteti putin din aceasta cultura. Las pe altii sa aminteasca de alte afirmatii aberante pe care le-ati facut pe acest blog al dumneavoastra. Sincer, consider ca sunteti demn de mila. Ati fost lasat in urma de progres si nefiind capabil sa recuperati, incercati sa recuperati acest gol atragand atentia la o chestia total aiurea. Dupa cum spuneam. oamenii asemenea dumneavoastra sunt problema, nu anime-urile.

PS: acest comentariu a fost scris de un copil de numai 14 ani care a crescut intr-un mediu "nociv"(dupa cum ati mentionat dumneavoastra).

Bafta si sanatate!

UzY3L spunea...

Inainte de toate,doresc sa spun ca este extrem de bine facut acest blog.Si asta merita respect.Plus ca asta este primul meu post pe un blog.In acelasi timp,generalizeaza si asta nu e bine.As mai dori sa adaug ca nu inteleg cam 60% din cuvintele folosite de dumneavoastra si as dori,daca se poate,sa-mi vorbiti mai pe taraneste,daca se poate.Acum ca m-am autointitulat taran,ca sa nu primesc vreo' palma virtuala,sa continuam:
Nu am citit chiar tot,dar in mare parte am o idee asa.
Nu cred ca sunt 1000 de "otaku" in toata tara.Dar,dupa cum am zis,este foarte bine facut acest blog.Toata stima din partea mea ca v-ati facut "lectiile".
De asemenea,profilul psihologic pentru un otaku,este de asemenea foarte general.Cu siguranta oricine s-ar fi gandit la asta si sa spuna ca respectivul a patit ceva cand era mic si de asta e asa.Si de ce este vazut ca un risc?Adica,sa zicem ca ii arat unui prieten de-al meu,care are 15 ani (inca mai am din-astia) un Anime si el nu a mai vazut in viata lui asa ceva.E ceva rau daca ii place?Eu aveam tot varsta aia si m-am uitat pentru ca mi-au placut.Asa cum poate dumneavoastra va place un anumit tip de inghetata.Si de ce este vazut ca un risc?Adica,n-am auzit pe nimeni sa moara uitandu-se la Anime,sa ia ostateci in magazin pana vine urmatorul transport de DVD-uri Anime sau sa fie omorat pentru ca avea nu-stiu-ce colectie de DVD-uri rare cu nu-stiu-ce Anime.Si...singurele medii virtuale care au adus la limita utilizatorii au fost cele ale jocurilor.N-am vazut pana acum nici un Anime care sa para real cat-de-cat.Prin grafica sau altceva.Ca veni vorba de jocuri,doar la World of Warcraft am auzit sa se omoare lumea pe posesii virtuale ce pot fi folosite in joc.Dar doar atat.Nimic despre anime.
Si axati-va,va rog,pe o idee.Ori sunt desene animate ori sunt Anime.Sunt sigur ca veti gasi o diferentiere mult mai detaliata intre cele doua decat va pot oferi eu vreodata,dar nu este numai o diferenta intre cele doua : grafica,textura personajelor,povestea.Toate acestea se imbina,ca in orice productie audio-vizuala.
Probabil faceti referire la anii in care s-au lansat Anime-urile la un nivel mondial,respectiv anii 90,anume Sailor Moon si Dragon Ball.Sailor Moon nu era chiar asa de vulgar cum vi se pare dumneavoastra,dar Dragon Ball trebuie sa recunosc ca era oleaca prea direct.Pot spune asta ca am luat seria de la capat,nevazand decat foarte putin din ea cand eram mic.Si nu ma intereseaza nimic mai mult la el decat povestea si atat.Povestea e cea care te tine in suspans.Povestea e peste tot.Sunt doar moduri diferite de a o transmite publicului.
Personal,eu asta mi-am dat seama in putinul timp in care ma uit la Anime.Ca in cele din urma,ma uit pentru poveste.Si aveti dreptate,in unele puncte de vedere.Anime-urile nu sunt toate pentru copii si ar trebui sa mai creasca varstele atunci cand anunta la televizor ce fel de Anime urmeaza.Dar,dupa cum ati spus dumneavoastra : daca dispare toata acea "drama" psihologica care din punctul dumneavoastra de vedere este formula crearii unui otaku,atunci...de ce sa nu se uite un copil la un Anime?Nu ma refer sa i-l arat eu sau oricare din prietenii lui.Sa fie alegerea sa.Sa apese intro zi pe butonul de la telecomanda si sa dea peste o reclama care prezinta un Anime sau chiar un Anime in proces de difuzare (m-am exprimat corect?).
Ma scuzati.Poate am pierdut subiectul pe undeva pe parcurs.Am primit link-ul catre acest blog de la un prieten si e cam tarziu,de asta doresc sa-mi cer scuze dinainte daca nu are sens ceea ce am scris.
Inca ceva : sunt "din sanul comunitatii".Sunt moderator pe Manga-Anime.Nu pot spune asta cu mandrie,deoarece nu prea am mai activat pe forum si titlul de moderator vine cu responsabilitate.De asemenea,site-ul nu mai este ce a fost.Acum vreo' 2-3 ani,cand erau lupte crancene intre Manga-Anime si Anime-Club,atunci era frumos.Toata lumea lucra de zor ca utilizatorii site-ului sau sa fie cei mai multumiti.
Sper sa ne mai auzim.O zi buna in continuare.Love&Peace!

Akary spunea...

La inceput, suna ca si cum iubitorii de anime ar fi un cult. No way. Ceea ce spui tu este intr-o oarecare masura ingrijorator, dar, eu pana acum nu am intalnit lucrurile duse atat de departe. E drept si ca n-am stat prea multa vreme intr-o comunitate anime desi m-am inregistrat pe un stfel de forum.

Spui ca anime este o evadatre din real. Da, asta poate fi, dar oare filmele si cartile nu pot fi acelasi lucru? Bine, aici e vorba si de abundenta (care se poate intali la toate 3, tin sa subliniez) si de fanatism care poate avea ca centru multe alte lucruri. O persoana care este atat de predispusa la fanatism cum zici tu, daca nu ar avea anime-uri, si-ar gasi altceva de care sa se agate. Si daca indepartam lumea de anime facem un bine? Eu sunt de parere ca nu, nu se rezolva problema in felul asta. Ca sa rezolvi o problema trebuie sa ai in vedere rezolvarea cauzei si nu a efectului. Daca te ocupi numai de efect, atunci cauza nu dispare si, defapt, nu rezolvi nimic. Daca nu ar fi anime ca o “salvare” ar fi altceva.

Si inca ceva. Daca te uiti la anime nu inseamna ca vei deveni neaparat fanatic. Dupa cum ai zis si tu, problema e in realitate, iar eu as adauga ca nu e in si obiectul de care te prinzi pentru a scapa de realitatea care te-a dezamagit. Eu urmaresc seriale anime de destula vereme (nu la TV, nici nu prea stiu care sunt acolo, ci pe net) si nu am ajuns acum ai descries tu iubitorii de anime. Anime nu e viata mea, am si eu una. Nu as venera o persoana care a vazut sute de anime. Eventual as zice wow, dar nu mi-as face un scop in viata din a viziona cat mai multe anime. Pe langa asta, cunosc persoane carora le plac anime-urile, dar nu sunt fanatici, au o viata a lor, au prieteni, stiu sa se distreze si au scopuri bine definite pe care vor sa le atunga in viitorul apropiat si care nu au legatura cu anime-urile.

Dar hai sa vedem si partile buna. Iubitorii de anime tind sa indrageasca si cultura si limba japoneza. Multe persoane, dupa ce au auzit japoneza vorbita in anime, au inceput si ei/ele sa o invete pentru ca li s-a parut o limba interesanta. Au descoperit asta prin anime, inainte nestiind prea multe sau nefiind prea interesati de ce tine de Japonia.

Astept parerea ta. O zi buna!

Anonim spunea...

Stimate dle. S.H., ati stat vreodata vreo clipa sa va ganditi de ce unii copii din noua generatie au diverse lacune emotionale/psihice? V-ati gandit vreodata la familii dezbinate, la violente domestice si la multe alte cazuri ce se petrec nu numai in Romania, ci si in intreaga lume? Imi puteti spune mie ca sursa tutror problemelor infantile sunt anime-urile? Asta cred ca este de departe cea mai mare absurditate pe care am auzit-o pe ziua de azi. Dati-mi voie sa va spun urmatoarele : in primul rand,nu este nimic rau in a fi Otaku. Esti fan anime, te uiti la serii, deoarece iti face placere, te relaxeaza, te amuza, cauti sa compari si sa critici si asa mai departe. Sa fii Otaku nu inseamna DELOC sa nu ai o viata sociala, sa cumperi DVD-uri goale pentru a le umple cu serii anime (si daca ar fi asa, care ar fi problema?) sau sa te izolezi in propria lume unde totul este posibil s.a.m.d. Sa revenim totusi la ideea dvs. in ceea ce priveste desenele animate japoneze si copii: v-a trecut vreodata prin cap ca unii pusti au avut copilaria mult mai fericita daca au avut acces la anime-uri?Le-a fost stimulata imaginatia, uneori chiar si simtul creativ (ma dau exemplu pe mine; daca nu m-as fi uitat la anime-uri niciodata nu as fi putut sa desenez cum o fac acum si am avut si de castigat de pe urma acestui talent). Nu vreau sa ma laud, insa cum au spus si altii aici, lumea se confrunta cu foarte multe probleme din varii domenii de activitate, dar NICIODATA nu am auzit ca mangazon-urile (asa numesc francezii anime-urile) sa constituie cap de afis. Blogul dvs. mi se pare inutil! Comunitatea anime din Romania sa stiti ca are mai mult de 1000 de membri si creste de la an la an, din ea facand parte persoane din categorii de varsta incepand de la 10 pana la 30 de ani (uneori si mai mult). Eu nu am copii, insa cand voi avea, voi avea grija sa le impartasesc putin din magia animata nipona si ii voi lasa pe ei sa aleaga daca vor dori sa devina la randul lor Otakus sau nu. O zi buna!

Marius spunea...

Domnule hering conservat, o sa incep cu un citat:

"The opposite of the religious fanatic is not the fanatical atheist but the gentle cynic who cares not whether there is a god or not." - Eric Hoffer (1902 - 1983)

Te vad baiat destept asa ca o sa te prinzi cum se aplica asta in cazul tau.

Tu ai pe jumatate dreptate, si fanaticii in general (anime otakus, gaming otakus, fotbal otakus, relige otakus etc.) nu-s deloc ceva de invidiat. INSA asta se aplica oricaror fanatici. Trebuie sa stii sa pui o limita la orice, fie ca e gamingul, fotbalul, macatul, bautul de alcool, sau anime. Aproape orice "administrat" in cantitati rezonabile este ok. Chiar si anime! - ca hobby este mult superior altor apucaturi (ascultatul de manele, uitatul la telenovele s.a.m.d).

Nu o s-o mai lungesc .. oricum nu stiu daca are sens, pentru ca tu esti in mod evident un fanatic anti-anime. Ceea ce te face tot OTAKU - si am dubii ca te intereseaza alte pareri decat ale tale.

Mako-Chan spunea...

deci...eu am 14 ani si m uit la anime-uri de la 10 ani si nu imi aduc aminte ca parintii mei sa imi fi interzis sa ma uit la ele...si stiu ca acum o sa spui ca parintii mei sunt inconstienti ca m-au lasat sa ma uit la ele deoarece ele cica sunt "nocive"...oricum eu sunt fan anime de 4 ani si pentru mine nu e nimic nociv..sincer tu spui ca nu ii critici pe cei care se uita la anime-uri dar asta si faci..saracii tai copii cand or sa fie mai mari poate ca o se te critice ca le-ai interzis anime-urile...poate ca ei mai tarziu or sa vrea sa se uite dar n-o sa poata pentru ca le este interzis ca sunt "nocive"..in plus anime-urile sunt populare peste tot in lume...poate ca n-ai cautat prea bine pe net dar sunt o gramada de comunitati anime...in fine....pana la urma fiecare cu ce-i place si nimeni nu are dreptul sa ii critice pe ceilalti.

Ciprian, 30 spunea...

Rezumat

1. Scara ta de valori este cea corecta.
2. Scara ta de valori este absoluta.
3. Din 1 si 2 deducem ca "diferit" = "gresit"

4. (observatie personala) La biserica se predica toleranta dar se incurajeaza prozelitismul.

Te rog, nu te deranja sa imi raspunzi, stiu ca stii ca ai dreptate.

Tenshi spunea...

Animatiile pe care le-ai amintit nu sunt pentru copii. Si daca s-au facut hentaiuri dupa nime-uri adresate copiilor, pe mine nu ma intereseaza. Oricum nu vor ajunge niciodata in fata ochilor copilului meu, pentru ca stiu si partea intunecata a internetului, si voi sti cum sa il protejez.

Nu ai niciun drept sa faci asemenea afirmatii despre copilul meu. Fara nicio retinere iti spun ca SUNT o persoana integra si voi sti sa-mi indrum copilul pe masura ce va creste.

Cauza ta este una pierduta, asa cum sunt si multe altele. Tot ce putem face este sa invatam copiii sa deosebeasca binele de rau, si sa-i supraveghem cat sunt vulnerabili (cat sunt inca copii). Din proprie experienta spun ca nu vei reusi la nesfarsit sa interzici ceva copiilor tai.
Cand eram copil, adolescent, imi spuneam ca abia astept sa cresc mare, sa ma pot uita si eu la filme 'cu prostii', sau 'de groaza', si sa pot sta pana tarziu la televizor, ca si parintii mei. Vremea a trecut, eu am crescut si am ajuns sa pot face ce vreau. Educatia pe care am primit-o si-a spus insa cuvantul, si am ramas un copil cuminte, chiar si atunci cand am 'scapat' de sub controlul parintilor.

Asa ca, vezi tu... nu poti interzice ceva pe veci unui copil. Nu ai cum sa interzici anime. Vor fi tot mai multe in viitor.
Repet, faptul ca s-au facut hentaiuri cu personajele din anime pentru copii chiar nu e relevant... Nimeni nu te pune sa le bagi in seama. Si alea sunt o mica parte a pericolelor din internet. Mai sunt o gramada de site-uri pornografice de care trebuie sa iti pazesti copiii...

A_Ciddd spunea...

Din nou ... va rog... cautati un dictionar online scrieti otaku si vedeti ce apare. S-ar putea sa creada unii ca otaku inseamna MONSTRU sau vreun alt cuvant infricosator. Va rog din nou... mai cautati o carte de cinematogrfie sau un compendiu al celei de-a saptea arte care sa va explice ca ANIME sau orice alt subgen al animatiei/ desenelor animate este o forma artistica de exprimare adica cinema. Si ca sa va explic eu pana nu moare WIKIPEDIA in asteptare otaku = entuziast, termenul pe care il stiti dumneavoastra este argotic e ca TOCILAR in limba romana. A si va rog data viitoare cand acuzati un gen artistic va rog sa scrieti un blog si despre incapabilii aia de la Academia de film americana care au putut acorda un Oscar unui ANIME Sen Ti Chihiro No Kami Kakushi sau Spirited Away.

Anonim spunea...

Prostie.Tu nu iti dai seama cati fani anime sunt?De ce sa ne interzici noua anime?Adica,aloooooooo esti ciudat.Tu aici ai ales cele mai violente anime-uri.Tu sigur nu ai vazut nimic linistit.Ce,te enerveaza faptu ca anime e mai realist decat Tom si Jerry?Eu sunt fana anime si multi dintre prietenii mei se uita la anime.In ceea ce ai scris pe acolo iese ca ne faci criminali.Adica,alooo nu suntem nebuni ca sa mergem pe strada cu un cutit si sa omoram pe fiecare persoana pe care o vedem.Parintii mei stiu ca eu ma uit la anime si nu au nimic in potriva.Nu mai spuneti prosti despre anime.Pana si un copil de 9 ani ar reusi sa catalogheze anime mai realist.Nu mai insinua ca anime e prostie pentru ca nu e.Multe persoane s-ar putea ridica inpotriva ta.A,si www.manga.anime e primul pe lista neagra.C
Devil Angel: Ce ai frate?Ai mers prea departe.Nu ar trebui sa te iei de noi.E treaba noastra ce facem cu viata noastra.Tu insinuezi ca de la anime mergem si omoram lume pe strada.Doamne...Tu sigur ai obsesie.Sfat:Incearca sa renunti sa mai critici anime si sa mai pui scene violente pentru ca unii parinti ne vor interzice asta din cauza ta.Daca vrei sa ai grija de copii nu le lua ce le place.Este mai rau asa.A,si nu mai interziceti anime ca poate incep si sa injur pe aici.Daca nu ne uitam la anime ai vrea sa ne uitam la telenovele?
Prost lucru.Cred ca esti mai nebun decat unu obsedat de anime...

Eu spunea...

Acum, pentru ca nu vreau sa-mi fac de ras parintii si pe mine insumi o sa incerc sa vorbesc civilizat.
In primul si-n primul rand, cand tu spui ca fanii anime sunt obsedati si n-au viata sociala imi vine sa cred ca totusi noi (fanii anime) avem o viata sociala mai dezvoltata decat a unei persoane care n-are alta ocupatie decat sa se lege de subsemnati. Tu sau voi pur si simplu imi amintiti de o dementa (scuzati expresia dar mai politicos de atat nu imi permit sa fiu) din Marea Britanie care incerca sa interzica Harry Potter(sa te pazeasca Domnul sa te iei de Harry Potter ca iti pui in cap 300 de milioane de fani cu mine in frunte).
Voi v-ati luat de toate animeurile desi nu marea majoritate au atata varsare de sange si atatea obscenitati cate descrii tu acolo.
Ai auzit vreodata in viata ta de Naruto bai dobitocule/dobitoaco? Recunosc ca si in Naruto mai se varsa cateva picaturi de sange, dar nu asta e punctul principal. In acest anime este povestea unui baietel(care la inceput are doar 12 ani) care face tot ce-i sta in putinta sa-si implineasca visul. Eu unul l-as da ca model tuturor copiilor din lume pentru ca desi toata lumea il considera un tantalau neindemanatic el nu-i uraste si daca ar avea nevoie de ajutorul sau el i-ar ajuta.
De altfel mai exista si Capitanul Tsubasa si Kaleido Star si Full Moon wo Sagashite s.a.m.d., care la fel, mai mult sunt un exemplu de urmat decat un pericol public.
Daca tie iti place sa te bagi in seama singur sa fi sanatos/oasa.
Si sa iti mai spun ceva:
Tot ce este scris mai sus este scris de mana unui om de 50 de ani care are doi copii.

Sekai spunea...

Intai de toate, pot spune ca si eu sunt fana anime [si am 14 ani].
Au fost cateva lucruri care nu mi'au placut si cu care nu sunt de acord in "posturile" pe care le-ai facut.
In primul rand, ai dat ca exemplu al violentei anime-ul "Elfen Lied" [mda, cel cu fata dezbracata si scenele violente]. Insa, exista o gramada de alte anime-uri care nu sunt asa, care sunt pentru copii de varste mai mici, si pentru adolescenti. Nu mai spun de cele pentru adulti, care trebuie sa spun ca nici mie nu imi plac.
Dar daca EL este asa, nu inseamna ca toate anime-urile reprezinta un pericol. Poate nu te intreseaza sa stii care, insa exista si din cele care au atras "fani" de toate varstele. In fine, ce vreau sa zic este ca intr-adver, unele sunt periculoase, dar totusi altele nu.
Si apoi, ai postat o serie de link-uri cu cele mai populare site-uri anime, defapt forumuri. Mi-ar placea sa stiu ce este un neregula cu ele, de ce sunt asa "periculoase". Pe AnimePlus sunt si eu inregistrata, sunt activa, dar cel mai important este ca ma inteleg bine cu userii de acolo si te rog sa ma crezi ca nu sunt singura. A avut loc Nijikon [despre care sunt sigura ca ai auzit] unde ne-am intalnit, si mi s-a parut extraordinar. Evident, au fost si persoane "mai mari", cu servici, care insa erau foarte normale, nu cum i-ai descris tu [nu neaparat pe aceste persoane, ci pe adultii care se uita la anime].

Stiu ca esti ingrijorat in privinta copiilor tai, insa nu cred ca trebuie sa se faca un fel de razboi pe tema asta. Cel putin asta imi sugereaza titlul "frontul de lupta anti-anime".
Nu mai spun de faptul ca nu mi se pare corect sa tii mereu copii sub control ca sa nu intre pe astfel de comunitati, este decizia ta ca parinte, si nu vreau sa ma bag in asta.

Aceasta cel putin este parerea mea, si astept sa-mi spui cu ce sunt periculoase aceste comunitati [cred ca ai intrat sa te uiti macar la ce se discuta inainte sa spui asta].

Usagi-Chan spunea...

Anoo...dupa cate observ cei de dinaintea mea au fost politicosi si pot sa zic ca au fost blanzi.Daca ar fi dupa mine crede-ma ca te-as face eu pe tine sa regreti ce ai zis.Da nu inteleg care e problema ta legata de anime-uri.Ai vazut la viata ta vreun anime de zici ca sunt nocive?Cine stie ce porcarii de desene ai fi vazut tu si zici ca sunt anime-uri.Alooo...nu confunda desenele japoneze cu restul desenelor.Si daca exista persoane carora le plac aceste anime-uri cine esti tu sa ii numesti fanatici,obsedati si asa mai departe.Nene uita-te si tu la un anime si iti garantez ca apoi ai sa taci din gura pt tot restul vietii tale.Mai vii sa discutam dupa ce ai urmarit si tu asa ceva.And...btw...cu ce te deranjeaza pe tine site-urile dedicate fanilor anime?Nu ma face sa-ti zic ceva de dulce.Daca anime-urile sunt nocive atunci wreslingul ce mai e?Ia gandeste-te mai bine...si ai grija cum vorbesti de anime-uri ca abia dupa ce te-ai documentat bine si ai urmrit si tu...abia atunci poti sa te afirmi.Pana atunci shup off k nu suntem noi obligati sa suportam oameni nebuni care din lipsa de ocupatie se iau de anime-uri.Eu una nu accept asa ceva,la mine nici parintii nu au nimic cu anime-urile pt ca stiu si ei despre ce e vorba si cum imi afecteaza mie viata!Inca o data...lasa anime-urile si fanii anime in pace k mi-e sa nu-ti faci belele k mananci ce nu trebuie!Sayonara!!!

mikude spunea...

Deci sa intzele ca "mintea" nu e punctul tau forte..:)..bey comunistule e o tzara libera ma uit la ce vrea muschiu meu , nu imi dai tu mie lectzii ..la ce sa ma uit shi la ce sa nu ma uit.. auzi tupeu...se pare ca tu esti mai idiot ca noi daca tziai pierdut atata timp doar pt a "incerca" sa ne aduci pe drumul cel bun..shti ceva itzi dau un sfat..."impushcate" ..e problema tah daca nutzi plac anime-urile vai ma doare drept in paishpe...asa ca vezitzi de borshu tau ;)..

Anonim spunea...

Iaca mai dau de inca ceva. Sincer sa spun, disperarea ta ma dezgusta din toate punctele de vedre. Cat timp iti petreci adunand aceste informatii care in mare parte sunt gresit percepute de tine? Tin sa te informez ca un otaku nu este venerat in nici-o comunitate anime pentru lipsa vietii sociale si nici pentru numarul de animeuri pe care le are in posesie. Sa fii fan anime nu inseamna sa lasi totul pe plan secundar cu exceptia unei pasiuni, mai puternice. Eu sunt o fana anime, dar nu m-am izolat de loc, am visele, aspiratiile si talentele mele care nu au legatura cu anime, parinti mei au incredere in mine si daca esti destul de inteligent incat sa nu te lasi influentat, animeurile vor ramane doar una din pasiunile tale.

Greseala ta este ca generalizezi totul, mi se pare josnic ceea ce ai facut tu cu aceste adrese "interzise". Tu esti cumva un parinte disperat care nu si-a putut struni copilul la timpul potrivit? Poate nu, dar totusi, le interzici acest lucru copiilor tai pentru ca nu ai incredere in ei, ori ii considri mult prea influentabili si iti e teama sa nu te omare cu un topor, ori pur si simplu consideri ca ce e bine pentru tine e si pentru ei...

Nu stiu daca e normal ca tu, om matur sa pornesti o campanie impotriva alto persoane. Totusi am observat ceva, cred ca tu nu ai citit Biblia, daca ai fi facut-o ai fi stiut ca oameni sunt EGALI, ei au fost creati de Dumnezeu, prin urmare toti au acelasi statut in fata Divinului.

Botosel spunea...

Si daca copii tai o sa descopere frumusetea acestor anime ( cica dupa japonezi anime este orice desen animat dar acum ne vom rezuma la cel japonez). Ce-o sa faci ? o sa interzici cartoon network in casa ? Fox Kids ? Minimax ? Vezi ca nu sti mai nimic. Deja pe aceste programe se difuzeaza anime doar ca nu sti, nu le cunosti. Prin urmare daca incerci sa interzici cuiva accesul la o informatie libera o sa se loveasca de ea si o s-o descopere singur si o sa cedezi.
Ai facut un experiment? Posibil, doar ca l-ai facut pe tine nu pe noi restul oamenilor. Faptul ca tu nu intelegi ideile altora ma face sa te indrum spre pagini aurii rubrica medici si spitale. Cauta-te.
Ups! Uite, tocmai am terminat programul, ma duc acasa sa vad daca a aparut un anime ceva interesant, ca m-am saturat de violenta de la stiri, unde vezi mai mult sange ca in animeuri, unde copii isi omoara parintii din diferite motive stupide (aviz mare ), unde rude se violeaza intre ele sau copii sunt rapiti de pe strada. Cred ca ti`ai gresit vocatia.
La revedere.

fleeting ray spunea...

Duel MAsters aste anime ( CN ). Naruto este anime ( Jetix ). Shaman King este anime ( Jetix ). Sonic X este anime ( Jetix). Multe desene sunt mult mai violente decat Sonic X sau Slayers, desene animate americane de genu Powerpuff girls ( CN ). X Man - Evolution ( CN ).
Ai perfecta dreptate, si au perfecta dreptate cei ce spunc a ANIME este un pericol, dar doar peste cei cu varsta sub 12 ani, si si pentru aceia exista animeuri.
SUnt 99 % convinsa ca ultimul post din blog l-ai facut FIX DE CIUDA. Iti este ciuda ca nu ti-ai putut sustien parerile, toate opiniile ti-au fost suprimate prin argumente de neclintit, cred ca esti foarte nervos ca ai gasit atatea piedici in convingerea oamenilor ca animeurile sunt un pericol. Te-ai lovit de oameni care chiar stiu ce vorbesc, asa ca mai mult ca sigur nu mai scrii argumente deoarece chiar nu mai ai nimic de obiectat, nu mai gasesti nici un motiv pentru care animeurile ar fi un pericol. Acestea fiind zise, imi iau zborul spre neant. Adio...

p!nk RuLZz spunea...

hmmm...... de unde stii de animezup :| , este uun forum foarte nou ce are abia 300 de membri oO

Philippe CF aka USK4BAL spunea...

Şi ca întotdeauna, cum naţia noastră se umple de incultură şi persoane ale căror gură vorbesc în lipsă de alceva (ştiu că e blog nu e nevoie să subliniezi chestia asta), anime-ul e mult mai mult decât un desen animat, e o cultură, şi din câte observ, tu ori nu ai habar de temele abordate în anime+urile adevărate ori (acum 1 an jumate' când te uitai la anime) te uitai numai la hentai şi chestii gen naruto cowboy bebop sau cine ştie ce (fără supărare celorlalţi, dar sunt întradevăr puerile). Şi, cum a mai spus cineva pe blog, sunt anime-uri pentru categorii de vârstă. Eu am crescut cu Dragon Ball şi DBZ şi habar nu aveam ce e ală un anime, dar acel anime m-a învăţat întradevăr noţiunea de bine şi rău, şi cum să diferenţiez anumite categorii de oameni. Încearcă să te uiţi la ceva gen death note şi să faci o analiză a înţelesului adevărat al acestui anime şi conexiunile lui cu lumea reală. Şi să ştii că da, am viaţă particulară, am 18 ani 9.50 media în clasa a Xi-a la Filologie Engleză, zes we speak English too, what a shit, right? Anzwaz, cred că ar trebui să te mai controlezi în a face afirmaţii despre nişte lucruri pe care nu le poţi pătrunde în profunzimea lor. Şi totuşi, citind ultimul tău mesaj lăsat pe blog..un test social?! Şi Hitler făcea teste pe evrei... Şi mă surprinde atitudinea ta de superioritate absolută, o you all-mighty one, un Dumnezeu al părinţilor, ce observă cu precădere toate defectele unei întregi civilizaţii (japoneze), mult superioare intelectual vis-a-vis de percepţia ta limitată, creată între patru pereţi şi un calculator. Nu ai niciun drept să critici, să judeci ceea ce alegem noi să vizualizăm, noi suntem cei în măsură să alegem ce vrem şi ce nu să facem, noi alegem ca în loc să ne lăsăm manipulaţi de porcării difuzate în televiziune, "happy hour" şi alte bâzdâgănii, sau poate, sunt mai educaţionale programele care te învaţă că e bine să fii iresponsabil, incompetent, cu 8 clase la bord, dar ştii să faci plaz-back sau săte lălăi pe taraf cu nişte inculţi care blasfemiază tot ce însemnă religie (sunt ateu, dar totuşi pentru nişte persoane ce se declară adepţii lui Dumnezeu, nu se laudă decât cu bani, dezmăţ, duşmani, orgii şi alte porcării), şi mi se pare interesant faptul că foloseşti moderarea blogurilor pentru unele comentarii, care totuşi nu mi se par inadecvate. Întradevăr, este mult mai geşit să te uiţi la nişte serii animate, ce urmează un subiect, au început şi sfârşit, şi ai ce să înţelegi din ele (comparativ cu desenele actuale), ce subliniază importanţa prietenii şi devotamentul în relaţiile cu cei din jur. Cred că eşti un frustrat, cu prietenii ce şi-au bătut joc de el, că "încă" se mai uită la desene animate. SO WHAT? WAKE UP PEOPLE! NU CONTEAZĂ CÂT DE LUNG AM PĂRUL, MAI PRESUS E CÂT ŞI CUM GÂNDESC! La tine se pare că haina îl face pe om. Vrei pericole pe lumea asta? Fereşte-ţi copii de droguri violenţă educă-i, şi atât timp cât le interzici, vor fi mai tentaţi să se uite. Un drept fundamental al omului liber este de a avea dreptul la liberă informare. Acesta este un mod de informare. Eşti un comunist, un totalitarist, un absolutist, adică întruchiparea a tot ceea ce a făcut lumea să fie scârbită şi indignată şi să se ridice împotriva. Pentru asta s-a luptat în revoluţie, pentru asta luptăm şi noi pe acest blog, libertate. Şi da ai să râz şi cu fundul când ai să vezi ce mesaj elaborat am scris pe blogul tău, în 5 minute, dezgustat de existanţa ta. Şi, ştiu că ai să mi-o iei în nume de rău, dar asta nu am învăţat în anime, ci în south park, Stick it in your furry ass, s**tface c**kmaster! (South Park, aporpo e un serial animat pur american care ironizează toate moravurile şi obiceiurile şi persoanele ce se evidenţiază prin prostie în lume, şi totuşi de-alungul celor 12 sezoane, nu am văzut un episod parodiind anime-fans. Ha..în schimb l-am văzut pe Hitler şi Saddam, bz the waz, Saddam was the faggot and was screwing Satan, ha haha ha ha, stick it in your pointy ear! >:))

Anonim spunea...

Nam ce zice Schmaltz Herring ai atras atentia la un lucru interesant si poate ai dreptate dar faptul ca ai ales anime ca sursa tuturor rautatilor mi se pare exagerat ,fiecare alege ce doreste sa faca nimeni nu le baga pe gat sau in cap sau ii forteaza sa se uite la ce nu vor ,intradevar trebuie sa existe o limita la unele lucruri dar nici sa te intorci pe timpul comunismului cand erau doar 2 3 ore pe zi de televiziune si asta era mai mult propaganda ce sustinea "Bunul partid Comunist" la fiecare generatie noua lucrurile se schimba in mai bine sau mai rau.
Nu pot sa te fac fanatic pt ca nu ai dat in judecata vreun post tv ce difuzeaza anime sau ai amenintat cu bomba ,dar pt uni copii anime e o distractie si nimic mai mult daca ceri limitare sau interzicerea lor se numeste cenzura .
Daca esti parinte inteleg ca doresti sa cresti o familie in cel mai bun mod posibil dar nu exagera si nu fi ignorat la ce spun alti,nu sunt un infocat anime dar iti recomand sa "nu judeci o carte dupa aparente".

"Weblogul nu pleacă nicăieri, există deja persoane care m-au contactat în particular cerându-mi sfaturi cu privire la cum să-şi protejeze copii de anime."

Doamne cand am citit asta am ramas fara glas sincer "sa isi protejeze copii de anime " dar ce e anime un virus o boala ??? sunt uni copii care stau cate 12 20 de ore cu jocuri numai si parinti lor ar da orice sa stea la un film sau animatie sau orice numai 2 3 ore pe zi.

Nu pot sa iti zic decat sa nu fi suparat de ce am spus daca vei citi acest post si nici sa nu fi ignorant,sunt unele anime care au efecte negative dar si efecte pozitive difera de la copil la copil, Este un proverb din istorie trebuie sa inveti nu sa repeti,daca vei cerceta o carte de istori vei intelege.

Anonim spunea...

Schmaltz Herring...ma scarbesti sincer,te apuci sa faci niste afirmati de doi lei care iti dai seama ca nu o sa influenteze in nici un fel cititorii acestui blog.In primul rand vreau sa iti spun ca am 14 ani.Parinti mei nu au contestat nici odata faptul ca ma uit la anime,desi ma uit de l0 ani.Si de ce?
Pentru ca reuseam sa fac diferenta dintre bine si rau.Acuma daca ai vaga impresie ca ai mei mau lasat sa vizionez anime-uri sub 16 la 10 ani.Nu taticu.Te anunt ca am crescut intr-o sub o educatie foarte stricta,dar in acelasi timp am fost invatata sa nu desconsider ce nu cunosc in totalitate.Sunt oripilata de comentariile de genul ''Pericolul anime'' Opriti acest flagel'',dau dovada de disperare.Anime-urile intruchpeaza cateodata si partea prosta a lumii,exista o gramada de anime-uri despre razboie,crime,si lista poate continua.Vrei sa iti feresti copii de toate aste?imposibil.Pentru ca vezi tu,rasa umana e una violenta si plina de dispret,so vrei nu vrei tot intri in contact cu toate astea.Acum sincer m-am saturat sa fiu etichetata pentru ca ma uit la anime sau pentru ca citesc manga,nivelul de incultura din tara asta de care sunt oripilata in fiecare zi,a asjuns sa desconsidere tot ce inseamna realism.Si apropo am o viata a mea,si nu sunt obsedata de anime,pur si simplu imi plac mult.De fapt tu nu esti mai prejos decat cenzuratori din epoca ceausista,nu e nici o diferenta.Asta e dovada prostiei si a urmelor lasate de comunism in tara noastra.Vai de capul lui capitalism!.Deci pe tine mai exact ce te incomodeaza,anime-urile?sau faptul ca nu le intelegi?Nu iti plac anime-urile,treaba ta...pe mine ma va durea in cot si faptul ca vei incepe o campanie anti anime,pentru ca disperati ca tine nu sunt luati in seama in ziua de azi.Lumea a facut prea multe greseli prin a permite debusolatilor ca tine sa mai aiba vreo autoritate.Cu exceptia tarii noastre in care inca mai colcaie prostia si ignoranta!Am sa continui sa ma uit la anime,si nu am sa permit sub nici o forma ca cineva sa ma opreasca,articolul tau e o mizerie totala!deci taci din gura daca nu sti ce vorbesti.

Sorin spunea...

Deci, eu va respect opinia. Dar e o tara libere si, din cate stiu, am voie sa o critic, corect?
Domnule,
Cu toata stima si respectul, dar tot ce spuneti acolo sunt prostii. Si asta vine de la un copil de 14 ani cu ceva educatie. Anti-manele, si toate chestiile acestea de fite sau ma rog, ce-or mai fii.
Va rog sa imi dati si mie un exemplu concret in care un Anime dauneaza grav unui copil. Sa facem comunicarea mai directa, dumneavoastra, ca tata al meu, mi-ati interzice sa ma uit la Anime-uri, iar eu, ca fiu prost va intreb "De ce?", nestiind sa iau totul asa cum mi se da.

Astept aceasta conversatie cu nerabdare si sper sa raspundeti cat mai repede, daca ati putea chiar sa ma contactati pe adresa de yahoo flufficious .

Deci, revenind, a interzice unui copil Anime este ca si cand i-ai spune " Fiule, nu mai respira! "
Este destul de imposibil.
Anime dauneaza doar la cei ce sufera de sine sau iau totul pe bune si zic, a gata, pot sa zbor, sa arunc mingi de foc, etc.
Fanii anime nu sunt retarzi, cum ai mentionat, intradevar, indirect, ci sunt oameni simpli care au un hobby, o pasiune, un mod de a se relaxa, de a se distra.
Cum va plac dv. meciurile de fotbal [dau un exemplu] sau un sport oarecare, si va place sa discutati cu prietenii la o bere despre el, asa discuta si fanii anime la un suc despre un anime.

Daca ar veni acuma cineva si v-ar spune Pasiunea ta e doar a retarzilor, incapabililor mentali, abuzatilor, etc. cum v-ati simti?
Eu stiu ca sunt ofensat, eu si impreuna cu inca aproximativ restul Romaniei.

Ati putea sa va relaxati, sa va mai distrati umpic, ca doar viata e scurta, si tre s-o gusti indiferent de-i amara, acra sau dulce.

Si, va sfatuiesc din tot sufletul, pentru binele dumneavoastra si al copilului, nu-l opriti sa priveasca Anime. Vorbesc serios. Copilaria-i doar una, si e si scurta. Daca ii introduci si restrictii asa majore, nu prea va fii foarte fericit copilul dumneavoastra si va fi foarte greu de "tinut in frau".

Poate am eu 14 ani, dar din pacate si din fericire, totodata, am trecut prin multe experiente, nu toate proprii, dar am invatat din greselile altuia, ceea ce ar trebui sa faceti si dumneavoastra.

Poate sunteti singurul caz de anti-anime, dar stiti cum e, daca unul a bagat mana intr-o flacara rosie si l-a ars, iar dumneavoastra aveti o flacara albastra in fata, credeti-ma ca o sa va ardeti si dumneavoastra, chiar daca e o mica diferenta intre situatii.

Astept cu placere reprosurile sau orice altceva ce aveti de zis la adresa mea.

Peace out,
Fluffy.

Emma Lily spunea...

Nene sau tanti, o sa-ti iau tot articolul la purecit. Sa te omor cu topotul putin cate putin, ca in Higurashi XD


Bun, suntem o comunitate. La fel ca fanii fotbalului, sau fanii filmelor lui Tim Burton, sau mai stiu eu ce.

Ma scuzi, dar eu merg si la scoala, am si prieteni si tot tacamul. M-ai jignit...nu mai sunt otaku? T_T Oh btw, am un prieten care a vazut de 10 mai multe anime-uri ca mine, la toate ConAnime-urile e in juriu, si totusi are un magazin si multe alte chestii.
Pe dracu, de mica luam numai premiul 1 si parintii ma laudau mereu, nu am avut niciodata probleme and I was always happy. Nici vorba de introvertire ( sunt sanguinic-colerica )

Hmm eu criza de pubertate am trecut-o fara sa ma inchid in casa si sa ma uit la anime. Ar fi trebuit sa ma uit la telenovele?

Exista comunitati online de fotbal, de telenovele, de site-uri porno, de cre(s)tini... Care e faza?


Stai asa. Ori e pentru copii ori nu-l recomanzi copiilor.
Viata mea o deziluzie? Ce sa zic de a ta? Nu faci altceva decat sa scrii chestii frustrate.


Normal, si tu te simti identificat(a) cu toti idiotii anti-anime. Asta e viata ta.


Asta se intampla numai in Romania. Sunt activa in cateva forumuri intenationale si ne intelegem toti de minune, am incercat sa stau intr-un forum romanesc si e jale.


Tu ai impresia ca scrii pentru copii mici aici? Otaku sunt venerati pentru lipsa vietii sociale? LOL


Nu mai spune. Si ConAnime-urile? Si multiplele intalniri? Cosplay? Ai auzit de asa ceva? Nu suntem emo. Parca eram o comunitate.

Emma Lily spunea...

oh, si abia astept sa am copii si sa merg cu ei la ConAnime, sa faca si ei cosplay. Sa te vad atunci, mr/mrs anti-tot

Anonim spunea...

1 De ce ai spus , părerea ta despre anime şi cei care se uită la anime ? Pentru că aşa ai vrut . 2 De ce ne uitam la anime ? Pentru că aşa vrem...la fel cum ţie nu iţi plac merele , şi mie îmi plac ..... Şi te-aş ruga frumos să nu mai generalizezi ,doar pentru faptul că ne uitam la anime , nu înseamnă că ne cunoşti şi NU ai nici un drept să ne critici, sau să spui ceva despre noi.

Anime4ever spunea...

vezi , asta e problema ta : Tu Nu Intelegi ...
esti genul acela de persoana care crede ca spune ceva important dar defapt vorbeste pentru ea ... :|

Anime-urile nu dauneaza cu nimic :)
Ba chiar din contra :
mie de exemplu mi`a imbogatit mai mult imaginatia :) =)) intr`o teza la romana am scris depsre Naruto 30 de randuri :))=)) si am luat un 10 MARE SI GRAS :X

...

Sunt deacord cu tine in cazul in care te referi la genurile de anime : Hentai , Yuri sau Yaoi etc. ca ar dauna - ca sa zic asa... -
Dar avand in vedere ca sunt 18+ aici e datoria parintilor sa intervina daca copii lor sunt minori .
Ca doar pana la urma urmei sunt si filme porno la care minorii se uita ... Dupa parerea mea , asta ar fi o amenintare adevarata :|

...

asa ca Shhh ,
ciocu mic . N`ai de ce sa faci atatea discriminari mey ;)
Ce faci ata discriminare ?

Anonim spunea...

Din pacate, aceste persoane lipsite de viata sociala modeleaza tinerele generatii, in mediul lor crud, unde daca nu esti ca ei esti luat in bataie de joc, unde daca cativa vor sa faca ceva sunt sprijiniti, iar daca altcineva are o initiativa pentru dezvoltarea comunitatii este ignorat si uneori luat in deradere.
Vezi cazul rotaru, dhs studio cu izotoppu, manga holic, etc. Toate trei au fost idei bune, dar cum nu erau din grupul de alpha males pe internet, nu s'a intamplat nimic.
iar ce era pe forumul animax, dumnezeu cu mila, bine ca l'au inchis, era plin de copii 10 - 15 ani, care trebuiau sa fie ca ceilalti sau erau exclusi din grup si luati in bataie de joc. o data unul dintre ei, Atlehfirth, a facut o miscare Anti - Animax - Abuse (AAA), pentru ca nu a mai suportat sa vada cum persoanele din spatele unui monitor isi bat joc de cele cu intentii bune.

animeul in sine nu este rau, cel putin nu toate, dar comunitatile anime si ce au facut oamenii cu el este problema. copiii nu sufera daca se uita la un anime dragute, dar sufera daca incearca sa ia legatura cu aceste comunitati on-line. adevaratii fani anime nu sunt fanatici, se uita la un anime din cand in cand, au viata sociala si nu simt nevoia sa se implice in aceasta comunitate. eventual au 1-2 postere cu anime'ul lor preferat.

ceea ce vedem noi pe internet sunt scursurile societatii care ne influenteaza copiii. de aceea blogul ar trebui sa se numeasca pericolul comunitatilor anime.

Anonim spunea...

P.S.

Aici puteti vedea cum si-au batut joc de un copil minor, care voia si el sa aiba un site anime:

http://www.bakaism.net/2008/08/13/hai-sa-mai-radem-cu-rotaru/

ar trebui sa ne puna pe ganduri faptul ca adminul animax a dat acest log lui Reactive (aka cristian botea aka cel care detine blogul bakaism) in scopul ca fanii sa isi bata joc de acest personaj inocent.

sa nu uitam de proiectul Manga Holic, care voia sa promoveze personajele talentate din tara, dar proiectul a fost luat in deradere pentru ca un grup alpha deja scosese o revista numita otaku - magazine, in care la final contine un pic de "manga" facut de fani, restul revistei fiind o frectie de te intrebi pe ce ai dat banii.

http://www.bakaism.net/?s=manga+holic

si sa nu uitam de Izotoppu aka Cristian Dicovici, un personaj simpatic, care a venit cu ideea unui alt proiect, bineinteles, nu intr'o maniera profesionista, doar avea 16 ani la vremea aceea, dar nu merita sa fie urmatoarea bataie de joc a tuturor:

http://www.bakaism.net/?s=izotope

Toate aceste initiative puteau fi sustinute pentru binele mutual, dar fanii fara viata au ales sa isi bata joc. cum spuneam, pericolul sunt acesti fanatici, care modeleaza mintile fragede ale copiilor nostri, nu animatia japoneza in sine.

Anonim spunea...

buna
!observ ca voi sunteti anti anime!ce nu va place la ele?cu ce sunteti impotriva?alte anime sunt cam deochiate intradevar,dar sailor moon,sandy belle si toate acestea au fost niste desene care au marcat copilaria!faceti asta numai ka sa uitimi voi lumea prin educatia care o dati!parintii se ocupa de asta nu voi,asa ca..faceti blog anti drguri,anti ura,anti razboi nu anti anime!mai ganditiva oameni buni

Anonim spunea...

cum se face ca una dintre puterile lumi,Jponia face anime .

Anonim spunea...

cum se face ca una dintre puterile lumi,Jponia face anime .

Anonim spunea...

tu spui sa nu traiesti viata pe net dar totusi tu scri un blog.tu nici macar nu ai vazut un animepentru a-l judeca.asa ca inchide dictionarul si wikipedia ....vorbeste normal si sterge articolul
Cred ca ai scris blogul asta dintr-o provocare de la un prieten sau pura plictiseala

Artemis94 spunea...

Unele animeuri ofera lecti de viata! (Fairy tail, naruto, bleach, one piece) Precum cate de important este sa traiesti! daca oamenii in depresie care s-au sinucis ar fi stiut genul asta de lecti probabil ca nu ar fi la marginea cimitirului. Spun cu mandrie ca sunt fan anime! si sincer animeurile sunt atat de variate (actiune, comedie, dragoste, horror, porno, etc) incat nu cred ca exista oameni carora nu le-ar place cel putin un anime. Doar ca majoritatea sunt asa ca tine care cred ca animeurile sunt copiloaroase si si nu stiti decat sa judecati si sa vorbiti inainte sa stiti despre ce vorbiti de fapt.

Anonim spunea...

Va certati degeaba cu omul asta care a scris blogul deoarece nu vrea sa inteleaga si pace ca multe dintre animeuri au restrictie de varsta.

VLAD spunea...

HEI TU ALA CU ANONIM!TOM SI JERRY E MAI FRUMOS DECAT ANIME!SI DE CE TREBUIE SA-I FACI PROOSTII PE TOTI CEI CARE URASC ANIME-URILE!CE,ANIME-URILE SUNT BUCURIA PLANETEI?ESTI UN PROST!VOI CARE ADORATI ANIME-URILE SUNTETI PROSTI SI NOI DESTEPTII CARE NU ADORAM ANIME-URILE NU SUNTEM COMUNISTI!VOI LUPTA IMPOTRIVA ANIME-URUILOR

VLAD spunea...

BAI FANILOR ANIME!DE CE NU ARE VOIE NIMENI SA ZICA CEVA DESPRE VOI!CE SUNTETI SEFII PLANETEI!TREZITI-VA MA LA REALITATE,PROSILOR!ANIME-URILE NU SUNT CEA MAI MARE BUCURIE A PLANETEI!

Anonim spunea...

As vrea sa ma anunt si eu ca exagerati. Eu, personal, am 16 ani si ma uit la anime de cand sunt mica. M-am dezvoltat perfect normal si ,credeti-ma,ca niciuna dintre problemele mele de adolescenta nu are vreo legatura cu animeurile. Viata mea sociala este fara probleme, am prieteni, unii care se uita la anime, altii care nu se uita. Copiii dvs au dreptul sa se uite daca doresc, pt ca daca impartasesc aceeasi mentalitate ca dvs vor vedea ei singuri ca sunt nocive, desi personal nu cred ca sunt. Daca le interziceti animeurile in totalitate, vor creste cu o mentalitate rasista, vor spune ca daca este japonez, e nociv. Dar nu uitati cat de multe beneficii au adus japonezii lumii! Mai ales cand vorbim de electornice. Sunt un popor care pun mare accent pe demnitate, munca, respect. Eu personal, as prefera sa traiesc in Japonia,decat intr-o tara atat de saraca si corupta precum Romania. Nu doresc sa critic modul in care va cresteti copiii, pentru ca decizia va apartine, ca parinte. Eu propun doar sa nu ii izolati complet de anime. Repet: sunt mare fan anime, si totusi viata mea este perfect normala.

Schmaltz Herring spunea...

Ai prefera pe dracu, Japonia e una din cele mai xenofobe tari, strainii nu fac fata in Tokyo mai mult de cateva luni din cauza ca acolo se munceste pe branci.

Iar daca stai mai mult de un an in Japonia, din jucarie interesanta devii indezirabil. Asa ca mai lasa-ne cu marele popor japonez.

Anonim spunea...

Va respect opinia, dar daca imi dati voie, va recomand animeul : Fairy tail. Este decent si dragut. Cat despre parerea dvs despre Japonia, este a dvs si nu v-o pot schimba, dar si eu am dreptul la propria parere.:)

Anonim spunea...

WOW!!! Asta da rasism

Schmaltz Herring spunea...

Rasism? Eu n-am nimic cu japonezii, ei au ceva cu strainii, sunt de o xenofobie rar intalnita la alte popoare. Poate ar fi cazul sa te documentezi, sa discuti cu oameni care au stat in Japonia mai mult de un an, sa vezi ca dupa primul an in care sunt primiti acolo ca o curiozitate, ca ceva exotic, luna de miere se termina si xenofobia isi arata coltii.

Nu e rasism din partea lor, este xenofobie, frica de altceva, de straini. La fel cum nici din partea mea nu este rasism sa arat cu degetul catre aceasta caracteristica profunda a societatii japoneze.

Ai o adresa de mail?

Anonim spunea...

Va pot intreba, daca mi se parmite, de unde aceasta parere ca animeurile sunt nocive? Ati vazut dvs un anime anume care s va socheze, sau ati cunoscut o persoana cu probleme antisociale care se intampla sa fie consumator anime?:-?

Anonim spunea...

Buna ziua!
In primul rand,pentru a nu exista nicio confuzie,vreau sa spun ca momentan am varsta de 14 ani.
Pot sa va inteleg punctul de vedere si il pot resprecta ,totusi nu sunt de acord cu el.
Probabil va ganditi ca varsta mea nu este potrivita pentru a intelege intentiile dumneavoastra si ca influentele internetului au "corupt" ,ca sa zic asa,in mare parte generatia tanara.
Nu consider ca animeurile sunt chiar un hobby(cum ar fi pictura,drumetiile sau lectura),dar gasesc ca ele sunt o modalitate destul de relaxanta de a-ti petrece timpul liber.
Si ,in opinia mea ,ar trebui sa luati in considerare ca nu toate aceste creatii japoneze sunt nocive.
Pot spune un lucru care am considerat ca l-ati evidentiat corect.Animeurile, fata de majoritatea desenelor animate pe care copii de 5-10 ani le vizioneaza fara niciun fel de cenzura in ziua de azi si care contin multe scene ce arata pur si simplu violenta fara rost, au povesti de cele mai multe ori bine realizate si care tranzmit intr-adevar ceva(eu inca mai tin minte un citat din Fate Zero care mi s-a parut superb:"Un suflet cauta placerea constient sau nu.Dorinta launtrica e exprimata prin interesele si preocuparile cuiva").
Trecand peste asta nu pot oferi o opinia argumentata corespunzator cu privire la otaku intrucat nu sunt cu adevarat informata despre acest subiect.Totusi am avut placerea de a cunoaste o asa zisa otaku acum ceva timp(nu in genul unei obsedate de anime,pur si simplu preluase unele din ideile morale din animeuri,dar era o sdudenta exemplara si de asemenea o traducatoare a unui fansub.)In principiu vreau sa spun ca nu toti acei oameni sunt neaaparat niste ratati din punct de vedere social.Mi se pare ca a generaliza atat de multe persoane dupa comportamentul lui X sau Y nu are niciun rost,deoarece pot spune ca unii oameni considera munca pe care o depuni pe asa zisele "fansub-uri"
doar o pasiune.
Nu sunt prea interesata daca japonezii sunt xenofobi sau nu,dar consider ca ei sunt niste oameni care au reusit sa-si exploateze resursele foarte bine(idustria anime nu s-a ridicat peste noapte ,presupun).
In opinia mea, animeurile sunt modalitati prin care iti poti petrece timpul liber(le-as compara cu filmele si serialele).
In orice caz mi se pare chiar normal ca exista argumente pro si contra,dar as vrea sa stiti ca in principiu nu cred ca este o idee buna sa ii interziceti unui copil sa se uite la un anieme(nu ma bag in educatia copiilor dumneavoastra deci voi vorbi la modul general adresandu-ma tuturaor parintilor si adultilor).
In cazul copiilor si adolescentilor ,cred ca sa-i interziceti activitatile favorite il va indemna,cel mai probabil,doar sa se revolte.
Prin urmare consider ca cea mai amiabila cale ar fi o discutie civilizata in care sa va prezentati opinia si sa lasati de asemenea copilul sa isi spuna punctul de vedere.
Ar trebui sa va dati seama ca nu suntem chiar niste plante in ghiveci ca sa ne muntati dupa bunul plac.Avem vointa proprie si cu siguranta putem gandi si noi!
Deci incercati sa prezentati situatia fara sa faceti din tantar armasar si cu siguranta vom asculta.
Va multumesc pentru atentie!

VLAD spunea...

Scmaltz Herring are dreptate!JAPONIA INTR-ADEVAR ARE MULTE INVENTII ,DAR DOAR BOMBA DE LA NAGASAKI LANSATA DE AMERICANI A REUSIT SA TINA TARA AIA LA UN LOC SA NU SE DUCA PE APA SAMBETEI!NU AI NICIUN DREPT SA FACI ASEMENEA AFIRMATII DESPRE ROMANIA!FAIRY TAIL ESTE UN ANIME FRUMOS DAR MAJORITATEA ANIME-URILOR SUNT RELE SI VIOLENTE.ALEA CHIAR TREBUIE INTERZISE!DAR ASTEA (Kaleido Star,Fairy Tail,Bakugan,Beyblade,Romeo si Julieta,Honey and Clover,Nodame Cantambile si alte cateva)SUNT BUNE!ALEA NU TREBUIE INTERZISE!

Anonim spunea...

daca tu crezi ca a fi "otaku" inseamna sa fii obsedat de animeuri gresesti amarnic...sa fii otaku inseamna sa iti placa animeurile nu sa fii dependent de ele......daca tu crezi ca copii se uita la animeuri pe care tu le crezi "o amenintare" fiind ca parinti nu petrec timp cu ei sau tot felul de lucruri fara logica NU de fapt noi ne uitam la animeuri fiind ca ne plac, unii se regasesc in ele, alti invata lucruri importante iar alti se uita de placere....eu ma uit la animeuri mai mult de placere dar imi plac si pentru ca fiecare anime are cate o poveste din care sa inveti ceva..de exemplu cele istorice te invata istoria japoniei ,legende si persoane importante,precum regi, despre care veti invata sau nu la istorie ,chiar si daca nu, nu strica sa stii mai mult decat trebuie....eu nu o sa le interzic copiilor mei sa se uite la animeuri,din contra o sa le sugerez dar o sa le sugerez animeuri din care pot invata ceva dupo pot sa se uite la ce vor ei.
Nu imi place cand cineva vorbeste urat despre animeuri,este ca si cum ar vorbi urat despre copilaria mea pe care o parte mi-am petrecut-o uitandu-ma la naruto,regele shaman ,inuyasha etc...si o parte jucandu-ma.
Eu una,ca parinte si ca otaku, nu crad ca a fii otaku inseamna a te razvrati in legatura cu un lucru sau a le arata parintilor ca din vina lor tu faci lucruri gresite..
Oricum faceti ce vreti eu mi-am spus punctul de vedere,daca altii cred ca a te uita la animeuri inseamna ati distruge viate vreau sa le spun un singur lucru:voi singuri aveti o viata distrusa daca discriminati animeurile fara a va uita la ele!!
Va multumesc pentru intelegere!!!

Anonim spunea...

Acum intreb si eu care e deosebirea intre un copil care se uita la animeuri si unu care se uita la filme porno ? Care e deosebirea intre unu care se uita la un anime si nu trebuie sa comfirme ca are peste 18 ani si unu care se uita la filme porno si comfirma ?
Acum gandeste- te Japonia prin anime a devenit a 3 putere mondiala .
Accum hai sa ne concentram pe Romania japonezi cu tot cu xenofia lor a ridic un gigant economic din nimic , Romania ce are ? Are un comunist care se plange cam mult. Acum compara Japonia cu Romania .

Anonim spunea...

In primul rand desenele stimuleaza mintea si imaginatia copilului .In al doilea rand copii la ce sa se mai uite daca nu au voie la desene cunva la stiri sa vada cati oameni mor pe zi ca sa ii fie frica sa mai iasa din asa ca poate da vreo masina peste el/ea? Si tu nu tot pe blog scrii?

Anonim spunea...

Imi pare chiar rau pentru tine , dar gresesti . Poti sa fi Otaku fara sa fi avut vreo problema in copilarie . Mama zice mereu "Invata baiete ca ai timp la batranete sa te joci la calculator" si chiar are dreptate , varsta nu conteaza .

Anonim spunea...

Nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar dvs. chiar credeți ca toți fanii anime sunt persoane care nu au viata sociala?Am amicii,colegi și familie,dar tot ma uit la anime. Eu ma uitam chiar cu tata,dar dacă dvs. nu-va lăsați copiii e strict decizia dvs.(Daca am făcut vreo greșeala de scriere,va rog sa ma scuzați.)

Anonim spunea...

Haha!!Ma faci sa rad!!Ma uit la anime de cand sunt mica si am o viata sociala...anime-urile sunt un hobby.Ma inteleg bine cu parinti si ma pot spune cu mana pe inima ca sunt MANDRA CA SUNT OTAKU!!Viata mea nu inseamna doar anime-uri toata ziua,dar mie imi plac si fara suparare...sunteti doar un prost :) Daca anime-urile *horror* sunt groaznice atunci filmele horror??Nu exista doar anime-uri horror sau hentai ;) exista si anime-uri de dragoste *Sukitte Ii na yo* in care nu exista copii care sa se atace ;) Eu va zic cu frumosu sa inchideti site-ul ;) Va pupat anonima :D

Anonim spunea...

Haha!!Ma faci sa rad!!Ma uit la anime de cand sunt mica si am o viata sociala...anime-urile sunt un hobby.Ma inteleg bine cu parinti si ma pot spune cu mana pe inima ca sunt MANDRA CA SUNT OTAKU!!Viata mea nu inseamna doar anime-uri toata ziua,dar mie imi plac si fara suparare...sunteti doar un prost :) Daca anime-urile *horror* sunt groaznice atunci filmele horror??Nu exista doar anime-uri horror sau hentai ;) exista si anime-uri de dragoste *Sukitte Ii na yo* in care nu exista copii care sa se atace ;) Eu va zic cu frumosu sa inchideti site-ul ;) Va pupat anonima :D

Anonim spunea...

Unii oameni pur si simplu se uita la anime din placere...
Da, zic asta pentru ca si eu ma uit. Dar nu sunt o ''otaku'' sau cum s-a zis mai sus. Nu stau toata ziua in fata calculatorului uitandu-ma la anime-uri. Am si alte lucruri de facut, am o viata personala. Dar cu toate astea, am timp si pentru anime. Daca nu, imi fac timp. Si nu-i nu stiu ce problema sa te uiti la anime. Pur si simplu iti plac si vrei sa le vizionezi. Normal, nu prea e bine sa fii obsedat de anime si sa te uiti una-ntruna, dar si daca sunt asa oameni, noi n-avem dreptul sa-i judecam. Daca lor le place ceea ce fac, noi n-avem nimic de comentat. Pur si simplu lasa-i sa faca ce vor cu viata lor. Pana la urma, e viata lor. :)
Daca el doreste sa fie un obsedat de anime fara o viata sociabila, fara una reala ci una virtuala, lasa-l domnule sa fie asa. Poate asa se simte el mai bine, mai protejat, mai iubit... stiu si eu.
Deci, nu suntem NOI ceilalti la nivelul de-a alege in locul celorlati. Lasa-i pe ei sa-si faca singuri alegerile. Indiferent de ceea ce alege, EL a ales, nu TU. Si daca el alege, atunci totul e bine. :)

Bun... deci asta a fost parerea mea. Puteti s-o luati cu atare sau nu, mi-e indiferent. Tot ce vroiam sa zic este ca nu-mi place cum gandesc indivizii care vor sa faca alegerile in locul altor persoane. Atat! :D

Anonim spunea...

Unii oameni pur si simplu se uita la anime din placere...
Da, zic asta pentru ca si eu ma uit. Dar nu sunt o ''otaku'' sau cum s-a zis mai sus. Nu stau toata ziua in fata calculatorului uitandu-ma la anime-uri. Am si alte lucruri de facut, am o viata personala. Dar cu toate astea, am timp si pentru anime. Daca nu, imi fac timp. Si nu-i nu stiu ce problema sa te uiti la anime. Pur si simplu iti plac si vrei sa le vizionezi. Normal, nu prea e bine sa fii obsedat de anime si sa te uiti una-ntruna, dar si daca sunt asa oameni, noi n-avem dreptul sa-i judecam. Daca lor le place ceea ce fac, noi n-avem nimic de comentat. Pur si simplu lasa-i sa faca ce vor cu viata lor. Pana la urma, e viata lor. :)
Daca el doreste sa fie un obsedat de anime fara o viata sociabila, fara una reala ci una virtuala, lasa-l domnule sa fie asa. Poate asa se simte el mai bine, mai protejat, mai iubit... stiu si eu.
Deci, nu suntem NOI ceilalti la nivelul de-a alege in locul celorlati. Lasa-i pe ei sa-si faca singuri alegerile. Indiferent de ceea ce alege, EL a ales, nu TU. Si daca el alege, atunci totul e bine. :)

Bun... deci asta a fost parerea mea. Puteti s-o luati cu atare sau nu, mi-e indiferent. Tot ce vroiam sa zic este ca nu-mi place cum gandesc indivizii care vor sa faca alegerile in locul altor persoane. Atat! :D

Anonim spunea...

Daca anime-urile iti displac atat de mult tie si altor persoane, nu inseamna ca altora nu le plac. Si nu este adevarat. Ne uitam la anime-uri deoarece in ele se spune un adevar, sunt interesante, si unele educative. Chiar daca nu pare. Mai bine ai scrie de obsedatii de telenovele si filme de actiune. Lasa-ne pe noi. Nu o sa ne pese parerea ta. Ceao

Anonim spunea...

E chiar așa de greu de priceput că anime-urile sunt animații? Creează ele niște stereotipuri,dar asta e...

Elena Rockbell spunea...

Decii..blogul asta e porcariieeee!!!!!
Oameni tampiti la cap care nu au vazut in viata lor un anime bun si considera ca anime-urile sunt un pericol..prostii!!! nu judec pe nimeni ca nu se uita la anime-uri sau ca nu ii plac, dar asta nu va da dreptul sa va luati de noi, celora carora ne plac anime-urile...Am 15 ani si nu mi se pare ca nu m-am dezvoltat ok sau ceva.. :3 Deci va rog sa numai comentati la adresa noastra. Pa!

Anonim spunea...

Doamne ajuta sa ma linistesc. Domnule, te legi de anime, creatii care nu se difuzeaza asa des la Tv ca filmele porno sau horror. Violenta? Dar un film cu oameni care se omoara ce mai este? Documentar? Ai sa le dao copiilor tai sa citeasca doar povesti? Dar lectura pentru scoala? Ori esti prost, ori inconstient

Anonim spunea...

Domnu' care a scris chestia cu pericolu' anime-urilor, dute si bea o cana de lapte cald si culcate ca tie somn.

Anonim spunea...

Serios.. Sugi pula .. Anime is love Anime is life :3

Anonim spunea...

Nu vreau sa spun ca parerea dumneavoastra este gresita,dar ea priveste doar partea negativa a acestui subiect.V-ati gandit macat o secunda ca in toate astea poate fi si o parte benefica?Sigur exista multe genuri de anime,iar unele nu sunt indicate copiilor,dar nimeni nu este obligat sa se uite la ceva ce nu vrea.In animeuri sunt prezentate calitatile morale necesare si care acum sunt foarte rar intalnite.Spre exemplu Fullmetal Alchemist este poveste a doi frati care si-au iubit foarte multe mama,iar cand au pierdut-o au dorit sa fie iar impreuna cu ea,insa au facut o greseala,iar acum vor doar sa o repare.Sau Naruto despre care e imposibil sa nu fi auzit este un baiat fara parinti,marginalizat ce isi doreste sa ajunga Hokage doar pentru a fi acceptat,iar in final ajunge sa fi admirat nu doar de satul sau ci si de celelalte sate implinindu-si visul.Exemplele pot continua,le-am enumerat doar pe cele pe care mi le-am amintit,dar ceea ce voiam sa spun este ca daca stii ce si cum sa alegi nimic nu poate fi daunator.

Nu sunt sigura ca intrezicerea lor este cea mai buna metoda.Fiind copil intresul acestuia va incepe sa creasca si este posibil ca atunci cand nu esti langa el sa caute un anime din curiozitate si nu se stie la ce va ajunge sa se uite.Animeuri precum One Piece,Hyouka,Naruto,Fairy Tail si multe altele nu au efect nociv asupra copilului,dar exista si unele hentai,ecchi,yuri si yaoi (Boku no pico,Junjou Romantica sau Sekaiichi Hatsukoi) sau cele horror (Another,Corpse party,Pupa) care sigur vor avea un efect traumatizant.Este responsabilitatea ta ca si parinte sa selectezi doar ce este mai bun pentru copilul tau.

Legat de ce ai spus privind lipsa afectiunii parintesti sau complexele copiilor este gresit,cel putin in cazul meu.Imi iubesc parintii,nu am fost marginalizata sau ceva de genul acesta,am prieteni (poate sunt doar doua fete dar mai bine putin si bun decat mult inutil), anime-urile nu mi-au afectat rezulatele scolare,am fost mereu printre primi din clasa mea acum sunt in clasa a IX-a la licelu pe care l-am dorit,pe profilul dorit.

Acum legat de poporul japonezi iar privesti doar o parte a subiectului.Se poate sa ai drepatate,nu stiu dar ce sa privim doar partea negativa.Japonia este incontestabil o tare superba datorita ciresilor sakura si muntelui Fuji,are o cultura foarte frumoasa si interesanta si insusi poporul japonez trebuie admirat.Japonia a trecut prin atat de multe dezaste ( cutremure,tsunami) dar a reusit mereu sa se ridice si si este una dintre cele mai puternice si dezvoltate tari din lume.De ce sa privim doar partea negativa cand sunt atat de multe lucruri pozitive?

Cred ca am scris un pic cam mult deci ma voi opri aici.Imi cred scuze daca am fost nepoliticoasa sau daca te-am insultat nu asta a fost intentia mea.

Anonim spunea...

Nu vreau sa spun ca parerea dumneavoastra este gresita,dar ea priveste doar partea negativa a acestui subiect.Vati gandit macat o secunda ca in toate astea poate fi si o parte benefica?Sigur exista multe genuri de anime,iar unele nu sunt indicate copiilor,dar nimeni nu este obligat sa se uite la ceva ce nu vrea.In animeuri sunt prezentate calitatile morale necesare si care acum sunt foarte rar intalnite.Spre exemplu Fullmetal Alchemist este poveste a doi frati care si-au iubit foarte multe mama,iar cand au pierdut-o au dorit sa fie iar impreuna cu ea,insa au facut o greseala,iar acum vor doar sa o repare.Sau Naruto despre care e imposibil sa nu fi auzit este un baiat fara parinti,marginalizat ce isi doreste sa ajunga Hokage doar pentru a fi acceptat,iar in final ajunge sa fi acceptat nu doar de satul sau ci si de celelalte sate implinindu-si visul.Exemplele poat continua,le-am enumerat doar pe cele pe care mi le-am amintit,dar ceea ce voiam sa spun este ca daca stii ce si cum sa alegi nimic nu poate fi daunator.

Nu sunt sigura ca intrezicerea lor este ce mai buna alternativa.Fiind copil intresul acestuia va creste si e posibil ca atunci cand nu este supravecheat sa caute un anime din curiozitate si nu se stie la ce va ajunge sa se uite.Anime-uri precum One Piece,Hyuka,Naruto,Fairy Tail si multe altele nu vor ave un efect nociv asupra copilului,dar exista si anime-uri hantai,ecchi,yuri,yaoi (Boku no pico,Junjou Romantica,Sekaiichi Hatsukoi) sau cele horror,thriller (Corpse party,Pupa, chiar si Another depinzand de varsta) vor ave in mod sigur un efect traumatizant.Ca si parinte trebuie sa selectei ce este mai bun pentru copilul tau,nu sa ii interzici tot.

Legat de ceea ce ai spus privind lipsa afectiunii parintesti sau unele complexe este gresit,cel putin in cazul meu.Imi iubesc parintii ei mi-au fost mereu alaturi ajutandu-ma si sfaduindu-ma cat au putut ei de bine,nu am fost marginalizata sau ceva de genula acesta,am fost mereu printre cei mai buni elevi din clasa mea,am fost mereu premianta,am prieteni (poate sunt doar doi dar mai bine putin si bund decat mult si inutil)

Legat de poporul japonezi privesti iar doar o parte a subiectului.Nu spun ca e gresit,nu stiu dar de ce sa privin doar partea negativa.Japonia este o tara superba datorita ciresilor sakura si muntelui Fuji,are o cultura foarte bogata si interesanta,iar poprul trebue si el admirat.Japonia a trecut prin atatea dezatre ( cutremure,tsunami,etc) si totusi au trecut peste aceste probleme fiind una dintre cele mai dezvoltate tari din lume.

SaylerOfficial spunea...

Mi se pare o mare aberatie ,personal ce ati scris. Adica, toti stim ca sunt doar niste animatii unde totul este posibil, noi ne uitam pentru ca ne plac,ca iubim anime-urile si desenele animate, ne fac sa ne simtim din nou copiii. Iar asta nu ne impiedica de la viata sociala, nu are nici o treaba viata sociala cu cea virtuala, nu suntem niste fanatici care cred ca daca intr-un anime poti ucide un om cu,nu stiu, o sabie magica este posibil si in lumea reala. Daca voi, ce-i care ati scris articolul v-ati uita la Naruto de exemplu ati observa acolo, dincolo de aparente povesta si felul cum se petrec toate lucurile, acolo sunt unele chestii care te invata despre prietenie, incredere. sentimente, despre cum sa faci si ce sa nu faci, doar ca intr-un mod diferit. Cei care ati scris asta, va spun sincer ca...nu mai stiti cum este sa fii copil. Si referitor la ce ati spus ca cei trecuti de o anumita varsta nu trebuie sa se uite la anime-uri pentru ca sunt niste fanatici. Bunica -mea de 60 de ani inca adora desenele cu Tom si Jerry, si nu este o fanatica cum spuneti voi. Asa ca nu mai spuneti ca anime-urile/desenele animate sunt un flagel care ne distrug ca nu este deloc asa. PACE

ionescu sarah spunea...

Buna ziua,
Cu respect va spun ca nu inteleg scopul acestui articol.
Viata sociala nu are nici o legatura cu animeurile. Eu, spre exemplu, ma uit la animeuri si am o viata sociala destul de bine structurata: am prieteni, sunt sociabila si ma inteleg bine cu parintii, desi sunt adolescenta.
Daca tot ati facut un articol impotriva animeurilor ar trebui sa faceti si unul imporiva filmelor si serialelor, avand in vedere ca au aceleasi caracteristici: actiunea pe plan ficional, exista cluburi cu iubitori de respectuvul film sau serial si, de asemenea, prezinta un univers unde copilul/ omul ar dori sa se refugieze, dorind sa uite de realitate.( ceea ce nu mi se pare un lucru rau, omul trebuie sa viseze).
Abea astept sa postati si un articol despre incalzirea globala, poluarea apelor, a solului si a aerului (lucruri pe care le gasesc mult mai importante decat placerile personale cand vine vorba de vizionarea unor animeuri, seriale sau filme.

Andreea spunea...

Buna. As vrea sa te rog sa stergi acest blog deoarce oricine care il citeste si nu stie ce inseamna sa vezi un anime isi va face o parere gresita.Sa vezi un anime e foarte asemanator cu vazutul unui serial. Singura chestie care difera este faptul ca anime-urie sunt ... ei bine , animate.
Totodata, nu consider ca e bine sa iti feresti copiii de tot ce ti se pare nepotrivit , sa ii tii intr-o cochilie , pentru ca astfel intr-o buna zi ei vor ajuge singuri in lume si vor descoperi acele lucruri , facandu-i sa se simta nestiutori sau furiosi.Desigur, asta e doar o parere.A , si aceasta chestie cu "am sfatuit deja alti parinti" mi se pare din nou o idee proasta.Fiecare parinte ar trebui sa aiba modul propriu , original de a-si creste copiii.
Dar revenind la subiectul principal, aceasta postare este doar o minciuna uriasa sau mai bine zis un caz particular. Daca tu cunosti oameni care se uita la anime pentru a se refugia si separa de lume atunci nu inseamna ca toti sunt asa.Imi permit sa ma ofer ca exemplu: Am 13 ani si sunt in clasa a VII-a. Ma uit la anime-uri de aproape 4 ani. Pana acum am avut media generala 10 (deci am timp pentru invatat) si nu pot spune ca nu am prieteni(care se uita la anime sau nici nu stiu ce inseamna asta).Sper ca asta sa iti lumineze mintea si sa stergi aceasta postare.
Multumesc. :)

Anonim spunea...

Ok in primul rand... Ce vi se pare asa de rau ca unii stau si se uita la anime?... Pana la urma e chiar bine, spre deosebire de ce fac unii... Adica uitati-va in jurul vostru. Peste tot copii, ca nu poti sa le zici altfel elevilor de generala, care incep sa fumeze, si aici inca e discutabil ce incep sa fumeze. Altii se duc numai prin baruri vin seara la 10 acasa, nu invata nu fac nimic. Poate aveti si voi dreptatea voastra ca toata ziua in Anime-uri nu e bine, dar eu sincer prefer sa stiu ca copilul meu sta si se uita la Anime-uri decat sa fumeze si sa isi distruga viata. Si in plus macar ati incercat sa vedeti cum sunt aceste Anime-uri pe care voi le considerati asa "NOCIVE"?... Cunosc mai multe persoane care se uita la Anime-uri decat ati putea crede si niciunul dintre ei nu este MANDRU ca s-a uitat la nu stiu cate Anime-uri. Ca vorbesc despre ele, cu totul alta poveste... Adica e ca si cum vorbiti despre orice altceva ce va place voua. Asa ca incetati a mai fii asa de ANTI.

Gabi Dxd spunea...

=)) Nu pot sa cred . Universul e infinit dar prostia omeneasca nu are limite . Anime'urile sunt seriale desenate exista genuri: dragoste ,romantism,aciune , adentura si horror exact ca si serialele .Otaku=vizionator anime. Nimic grav .Sunt persoane si persoane exista oameni suparati pe viata care se uita la filme sau seriale sunt doar lucrurile care ne atrag. Viata mea sociala e stabila , am timp sa ma uit la anime , am timp sa invat si sa fac sport :> .

Anonim spunea...

Ok.... deci nu stiu cu ce sa incep .. Ah ! Da ! M-ati jignit si nu numai pe mine , ci si pe ceilalti "fanatici" care se uita la anime-uri .Am momentan 13 ani , clasa a 6 a , media 10 . NU am probleme in familie ,defapt am o familie cu care pot sa vorbesc despre orice ... Nu va inteleg de ce spuneti ca anime-urile sunt o mare problema ? Poate cineva sa moara din cauza asta ?Cred ca raspunsul este "NU " .Am o gramada de prieteni cu care socializez. Nu inteleg de ce daca esti otaku este o problema . A fi otaku inseamna sa te uiti la anime-uri , sa citesti manga ,sa asculti muzica gen vocaloid , nightcore , practic sa-ti placa cam tot ce tine de Japonia . De ce este asta o problema ? Ati auzit cumva de anime-ul RomeoXJuliet ? Nu cred.. Este un anime care pune in lumina povestea lui Shakespeare, doar ca finalul este fericit .Inteleg , fiecare are dreptul la propria parere , dar cred ca ar fi fost mult mai bine sa va documentati sau macar sa va uitati la un anime si sa incercati a vedeti povestea din spatele lui . Eu sunt un copil si va spun sincer ca daca parintii imi interzicea ceva , eu nu-i ascultam , deci nu cred ca copii dumneavoastra va vor asculta daca le interziceti ceva .

Multumesc pentru ca mi-ati stricat ziua! Sper sa va razganditi si sa le dati o sansa anime-urilor ! Pace !

Semnat unul din "fanatici" .

Anonim spunea...

Ok.... deci nu stiu cu ce sa incep .. Ah ! Da ! M-ati jignit si nu numai pe mine , ci si pe ceilalti "fanatici" care se uita la anime-uri .Am momentan 13 ani , clasa a 6 a , media 10 . NU am probleme in familie ,defapt am o familie cu care pot sa vorbesc despre orice ... Nu va inteleg de ce spuneti ca anime-urile sunt o mare problema ? Poate cineva sa moara din cauza asta ?Cred ca raspunsul este "NU " .Am o gramada de prieteni cu care socializez. Nu inteleg de ce daca esti otaku este o problema . A fi otaku inseamna sa te uiti la anime-uri , sa citesti manga ,sa asculti muzica gen vocaloid , nightcore , practic sa-ti placa cam tot ce tine de Japonia . De ce este asta o problema ? Ati auzit cumva de anime-ul RomeoXJuliet ? Nu cred.. Este un anime care pune in lumina povestea lui Shakespeare, doar ca finalul este fericit .Inteleg , fiecare are dreptul la propria parere , dar cred ca ar fi fost mult mai bine sa va documentati sau macar sa va uitati la un anime si sa incercati a vedeti povestea din spatele lui . Eu sunt un copil si va spun sincer ca daca parintii imi interzicea ceva , eu nu-i ascultam , deci nu cred ca copii dumneavoastra va vor asculta daca le interziceti ceva .

Multumesc pentru ca mi-ati stricat ziua! Sper sa va razganditi si sa le dati o sansa anime-urilor ! Pace !

Semnat unul din "fanatici" .

Anonim spunea...

Am 13 ani si învățat foarte bine la școala ,anul trecut si anul asta am luat bursa de merit .Ma uit la anime-uri ,dar nu sunt chiar un otaku adică nu m-am uitat la zeci de anime-uri. Si sa ști ca fani anime da pot fi si niște ciudați sa zicem , dar pot fi si persoane glumețe , de treaba , inteligente , amabile cu care te poți înțelege bine . Sunt si oameni ciudați care nu se uita la anime-uri. Si nu e un lucru rău sa fi ciudat ^_^. Văd ca nu prea îți plac anime-urile si e Ok nici mie nu imi plac seriale care sunt acum pe minunatul Disney din care nu înveți nimic si e un teatru de 2 lei . Deci cum am zis ma uit la anime-uri si prietenele mele cele mai bune se uita. Si ma înțeleg bine cu toți colegi mei chiar da nu se uita la anime-uri. Uni nici nu știu ce sunt . Sunt drăguța cu toți colegi mei si ei ma considera o persoana de treaba ^_^. Eu ma uit la anime-uri pentru ca sunt speciale .Dar nu ma uit doar la anime-uri citesc si cărți ( unele cărți pe care le citesc sunt chiar greu de înțeles pentru copii de vârsta mea ) ies si cu prieteni la mall sau in parc si fac compuneri . Eu am început sa ma uit la anime-uri deoarece una din prietenele mele se uita la un anime si mi-a plăcut .Anime-urile perecum si cărțile ma ajuta sa intru intr-o alta lume si imi dezvolta imaginația .Profesoara de Lb romana imi zice ca scriu niște compuneri foarte frumoase si ca am multă imaginație . Pe mine anime-urile ma ajuta intr-un mod pozitiv cum cred ca ii ajuta si pe alți oameni. Mulți uitându-se la anime-uri au început sa învețe japoneza care nu orice om o poate învață . Si e foarte căutat sa sti o Lb mai grea .Iar acești "ciudați " fără "viața socială " vor ajunge sa aibă niște salari foarte mari in timp ce cei care si-au pierdut timpul doar cu prieteni pe afara făcând numai prosti si trecând rar pe la școala ce vor ajunge ? Niște delicventi si ce o sa dati si acum vina pe anime-uri? Acum dacă nu te uiți la anime-uri o sa ajungi un delicvent , dar nici dumneavoastră nu spuneti ca dacă esti otaku esti anti-Social.Anime-urile te pot ajuta cum te pot ajuta si cărțile .Unele anime-uri sunt foarte violente si dacă aveți un copil care gândește va sti dacă e bine pentru el sa se uite la acel anime sau nu . Eu nu ma uit la acele anime-uri prea violente sau prea perverse . M-am uitat la un anime de groaza si dincolo de sângele si violenta din el am învățat ceva . Am învățat ca trebuie sa te sacrifici pentru cei dragi , ca lumea e plină de pericole si ca răutatea din jur poate orbi un om . Acum poate nu toți învață asta si se uita doar ca sa se dea mari in fata prietenilor ca nu sunt fricoși si ca nu se sperie . Fiecare decide daca vrea sa învețe ceva dintr-un film /anime /serial /carte etc . Deci anime-urile te pot ajuta daca vrei , dar poți reuși in viața si dacă nu te uiți la ele , doar sa nu ai prea mult timp pentru a face prosti . Trebuie sa lasa-ti copii sa decidă singuri ce e bine si ce nu . Părinți mei nu sunt împotriva sa ma uit la anime-uri pentru ca au încredere in mine si ma lasa sa decid ce e rau sau bine pentru mine . Si eu nu o sa ma uit niciodată la anime-uri henati . Ar trebui sa nu judecam oameni doar pentru preferințele lor si după cum gândesc . Poate ca crezi ca spun prosti si e si normal sunt o copila de 13 ani . Oricum cum tu ai dreptul sa spui ce crezi si eu am dreptul asta . Si am dreptul sa cred ca nu e chiar asa adevărat ce ai scris . Acum fiecare gândește ce vrea .^_^

Anonim spunea...

doar mori, renunta la viata cat mai repede, simcer! ti-ar fii mai bine!
Taieti venele cu ascutitoarea de creioane si drum bun sper iad :)

Anonim spunea...

Sper sa mori, renunta la viata e prea tarziu sa mai faci ceva cu ea, serios mori! taie-ti venele cu ascutitoarea in toaleta gradinitei de unde vii si gata, drum bun spre iad :)

Anonim spunea...

Buna io sunt nou chestiile astea si din ce am citit mie mi se pare ca domnul Schmaltz sau cum isi spune (ca de numele real nu se afirma(Na nici eu nu imi dau numele de frica alora care nu au ce face decat sa injure la prima greseala a cuiva),din cauza frici) nu are probleme cu animeurile ci cu japonezi (asa mi sa parut mie din fraza"Cat de degenerata este aceasta natie japoneza daca permite asa ceva?")
//(Scuze daca am creseli de scriere am tastatura din alta tara si nu prea sunt obisnuit cu ea)///

Anonim spunea...

tu critici un hobby! ceva care place oamenilor in particular, nu are legatura cu tine, si il mai si exagerezi prin micile tale "pareri",
din primele randuri efectiv ai aruncat cu erori dramatice, sa compari un otaku cu un guru, si sa mai faci si o secta din comunitatea de otaku, wow asta e putin cam disperat, nu stiu cat de informat esti tu despre acest subiect, eu unul refuz sa citesc aceasta opinie eronata, e ca si cum ai ii orb si totusi explici celor care vad, cum arata curcubeul

Anonim spunea...

Tot ce pot spune e ca ma intristeaza faptul ca copii tai traiesc astfel. Sper ca vor creste (daca nu sunt deja destul de maturi) si iti vor face o surpriza cum ca se uita la anime-uri . As vrea atunci sa vad ce vei face avand in vedere ca ei ar fi mari si nu le poti interzice lucruri asa usor. Si fiind o persoana care are note foarte mari la scoala si care are bun simt, spun ca un copil mai bine se uita la anime-uri si invata cateva lucruri bune si vede exemple negative, decat sa fumeze in spatele scolii , droguri, sa barfeasca oameni si mai stiu eu ce. Toate astea poate pentru ca le-au fost interzise tot mai multe lucruri de mici si acum vor sa fie liberi sa faca ce vor cu viata lor.
Toate cele bune.

Anonim spunea...

As vrea sa va prezint un specimen involuat dar comun de "Vlad" care incearca sa para inteligent in fata tuturor folosind in exces Caps-lock-ul si cuvantul "prost".
Acu', serios, animeurile sunt nocive? Te-ai uitat macar o ora la stiri sa vezi ce se intampla acolo? Te-ai uitat vre-o data la disney channel? Ori cartoon network? Ai ascultat vre-o data ce glume se fac in desenele alea? "te cheama ma-ta!" "asta-i rahat!" "vaca grasa!" "vaca stupida!" si exemplele astea sunt luate doar din doua seriale de desene animate. In filmele si serialele disney e mai grav. Totul șe axeaza pe aspect." Daca nu esti frumos nu esti nimic" cam asa merge disney. Animeurile sunt chiar pistoale cu apa pe langa toate rahaturile de la televizor. Chiar si din carti. Mai nou tineretul citeste doar "twilight" povestea de dragoste dintre vampiri si oameni, fete de 12 -13 ani se duc sa vada 50 shades of grey si stau noaptea in cluburi plus faptul ca juma din ele au deja poze nud. De ce? Pentru ca se uita la anime? Nu.. In anime nu este nici macar o idee legata de asa ceva... Pentru ca asa au primit exemplu de la televizor din emisiunile date la tv. Si baietiii? Si ei la fel de rau. Pornesc cu perversiuni de la varste fragede. Chiar mie mi-sa intamplat. Au impresia ca de la 10 ani e momentul perfect in care sa iti incepi viata sexuala sau ca ai dreptul sa fumezi de la 8. Sunt foarte putine personaje din anime care le vezi fumand. Recunosc. Am 14 ani si fumez. Dar nu din cauza animeurile. Din cauza ca ma uitam la tot felul de filme so vedeam cat de smecheri sunt cei cu tigara in gura asa ca m-am apucat si eu. Ma uitam la anime si vedeam ca numeni nu pune gura pe vreo tigara si asta mi-sa parut diferit si frumos.Poate mai sunt si unele animeuri hentai dar alea sunt +18. Cum se uita toata lumea la filme porno pe redtube si nimeni nu se ia de ei de ce sa nu existe si animeuri hentai? Sau cum sunt cartile ca fifty shades of grey de le citeste tot poporul actual +copii de ce sa nu avem si noi dreptul la manga hentai? Animeurile nu-s nocive. Animeurile sunt un mod de a educa.

Anonim spunea...

Nu e frumos...Eu sunt un Otaku...si ma simt mandra,am 19 ani si ma bucur de anime...macar anime-urile nu sunt ca prostiile de la televizor...Otaku inseamna o persoana care se uita la desene japoneze (anime) si care are o ocupatie mai buna decat persoanele care se drogheaza,fumeaza si bea alcol....

Anonim spunea...

Vrei un comentariu la obiect? Daca ne crezi pe noi mai "limitati" decat tine eu cred ca tu esti ala cu probleme. Vezi-ti de viata ta, da-ti log off si nu mai da vreodata bani pe internet ca dezgusti lumea. Mersi frumos.

Anonim spunea...

Din punctul meu de vedere din moment ce ai dat exemplu de animeuri "hentai" este clar ca dumneata nu ai auzit,vazut,informat de alte genuri ale animeurilor.Acestea variaza de la romance pana la fantasty/horror/adventure si multe alte tipuri.Dumneata ai spus decat partea negativa a povesti ceea ce nu e nici macar 50% din adevar.Sincer,din ce a-ti zis eu am inteles ca aveti de gand sa va tineti copilul departe de animeuri si apoi ce?Il ve-ti pune sa se uite la stiri?La toate tampeniile cu despartiri,divorturi,crime care apar la TV?Sau si mai bine il ve-ti incuraja sa se uite la desenele difuzate la televizor din ziua de azi?Il veti lasa sa se uite la desene unde violenta e un factor nelasat pe dinafara.
In primul rand animeurile fac parte din cultura japoneza,dumneavoastra fiind ,neinformat,neinteresat,decat foarte pictisit si dornic de o cearta a-ti scris niste aberati totale.
Din experienta mea de viata,care desigur e mai mica decat a dumneavoastra am constatat ca au murit mult mai multi oameni(copii si adulti) care au crezut ca ei sunt nu stiu ce super eroi si au incercat sa ii imite.Fiind strict cu copilul dumneavoastra,nu inseamna ca il educati bine,dumneavoastra il feriti din a-si face propriile alegeri ceea ce il va duce in viitor la neposibilitatea de a se descurca singur.
Este adevarat ca exista si animeuri hentai care se aseamana intr-un fel cu continuturile pornografice,dar asta nu inseamna ca aveti dreptul sa spuneti ca toate sunt la fel.Sunt foarte multe animeuri,dragute de exemplu de genul romance unde nu apar niciodata aberati sau ceva ce ar putea cu adevarat influenta intr-un mod negativ.Sunt animeuri si psyhologice unde pentru cateva parti au foat nevoie de matematicieni pentru a fi siguri ca logica era corecta.
In orice caz,tot ce a-ti facut a fost sa va pierdeti timpul,incepand un "razboi al comentariilor" care inca mai tine si acum.
Mada mada dane.

Anonim spunea...

Pos sa spun doar atat. Cati otaku cunosti tu?

Anonim spunea...

Mai intai de toate, voi incepe in felul meu :

- un telenovelist ca tine nu are cum sa inteleaga fenomenul numit Otaku.
- cultura japoneza este una greu de inteles, in special de catre multi dintre Romani. Doar oamenii cu adevarat isteti si lipsiti de flustrari vor intelege.
- daca crezi ca ii va pasa cuiva de ce ai scria tu aici, si se va opri din vizionat anime, esti chiar un Roman destept. Din pacate e imposibil...
- exista anime-uri foarte educative si pline de viata, din care toti au cate ceva de invatat. Sau poate tu preferi sa te uiti pe Cartoon Network, pentru ca esti vreun om flustrat, abuzat prin copilarie.
- poate chiar esti vreun psiholog de 3 lei, de care nu ii pasa nimanui...

Sau poate cine stie ce esti, oricum ai fi, existenta ta e inutila. Si nu scriu asta pentru ca ma simt ranit, ca sunt Otaku. O scriu pentru ca ma doare ca in aceasta tara minunata, se promoveaza mai muly mizeriile, decat esentialul. Te inteleg, esti unul dintre aceia care nu "gusta" acest fenomen. E ok, nu trebuie sa iti placa, dar du-te de joaca-te cu rama ta in nisip si lasa-ne sa ne vedem de viata noastra. Pentru ca din fericire, noi toti Otaku, avem una. Si o sa ramai uimit, dar ii o viata energica si foarte frumoasa.

Pericolul esti tu insuti, du-te dormi ai da-ne pace. :*

Kazu spunea...

Un articol fain si destul de bine redactat. Nu spun ca este in totalitate corect sau adevarat, dar in cea mai mare parte tin sa-ti dau dreptate. Sunt fan anime, ma uit la maxim 4-5 serii pe an, pentru ca nu ma consider un Otaku. Jumatate din cei care comenteaza pe aici sunt analfabeti, prosti, si ghici ce? Se considera Otaku. Fara sa realizeze cat de penibili sunt, ei ajung sa fie weaboo.

In fine, ideea e ca articolul tau e unu' bun, dar s-au simtit ofensati majoritatea. Se pare ca mentalitatea lor se rezuma la niste prostii si nu vor sa constientizeze problemele. In mod normal, accesul la site-urile pe care le-ai zis tu nu ar trebui interzis, dar el trebuie controlat. O expunere indelungata intr-un mediu toxic va dauna oricarui copil care nu este inca suficient de dezvoltat din punct de vedere psihic.

Numai bine!

Anonim spunea...

Toati Otaku! BANKAI!!! RASENGAN!!!

Anonim spunea...

Buna ziua. Articolul scris de dumneavoastra este destul de incorect din punctul meu de vedre. Aceste comuniati de anime, din care si eu fac parte, nu sunt alcatuite numai din oameni tristi si izolati. Nu toti urmaritorii de animeuri au fost ignorati de familie sau hartuiti de colegi. Ati adus niste declaratii nefondate. Precum filmele, anime-urile sunt impartite pe mai multe categorii. Inteleg ca acesta este punctul dumneavoastra de vedere, dar este nefondat. In contrast cu restul tineretuluidin ziua de azi ce idolatrizeaza si veneraza "modele" ca si Miley Cyrus, Niki Minaj, Kim Kardashian, Justin Bieber, One Direction, s.a, sau cei ce isi petrec timpul fumand, consumand catitati maride alcol sau practicand consumul de droguri, cred ca noi, cei ce ne uitam la animeuri, cheltuim banii pe DVD-uri cu animeuri, manga-uri, figurine si alte obiecte anime, ne folosim banii intr-un scop mai bun. De asemenea, spuneti ca animeurile nu iti ofera nici un fel de capacitate practica in viata reala. As dori sa va spun ca nu aveti dreptate. Uni oameni deseneaza in stilul anime, majoritatea castigandu-si banii din acest lucru. Altii au fost motivati sa invete limba Japoneza. Si, ati adus in discutie jocurile video. Unele antreneaza reflexele si atentia. Cred ca opinia dumneavoastra se bazeaza doar dupa vizionarea sau intamplatoarea descoperire a hentai-ului (anime-uri +18, de obicei specifica clar acest lucru). Doresc sa faceti o cercetare mai amanuntita asupra acestui subiect inainte de a face alt articol. Va multumesc si o zi buna.

Anonim spunea...

ce coeficient sa ai incat sa interzici copiilor tai sa se uite la animeuri doamne... atunci nu vad de ce nu le'ai interzice sa se uite la desene handicapate precum doctorita plusica sau sofia intai... parerea mea (ca fiind otaku) este ca voi aveti o mare problema cu prirvire la animeuri ok? nu trebuie sa fii un izolat antisocial ca sa fii atras de animeuri. Dimpotriva, persoanele atrase de animeuri sunt persoane foarte sociabile, mai mereu cu zambetul pe buze care comunica mult si mereu afisand un zambet.. Generatia voastra de prapaditi expirati nu stie sa aprecieze astfel de lucruri. Pune-ti atunci plozii sa se uite la un show pacatos sau B1 TV, poate de acolo ''au ce ''invata''.. Parerea mea este, nu va mai gasiti voi desteptii curului si comentati cu privire la un subiect despre care nu aveti habar bine? ramaneti in idionetia voastra de inapoiati si lasati geratiile tinere sa traiasca, vai de capul vostru. Sunt curios daca ii interzici copilului sa deschida internetul lol.. Data viitoare gandeste'te inainte sa postezi un astfel de rahat cu privire la un subiect. Sunt doar animatii japoneze, cu muuuult mai educative decat porcariile care se difuzeaza in aceste zile la TV. Generatia voastra nu a avut ce aprecia iar acum sunteti complexati de aceste lucruri.

Cristian Baciu spunea...

Cel mai mare rahat pe care l-am citit pe net anul acesta. Felicitari domnule mi-ai facut noaptea. Esti un mare idiot.

Anonim spunea...

Opinia exprimată de dumneavoastră este subiectivă. Fac parte din comunitatea anime și sincer nu consider că mă încadrez într-un segment limitat din punct de vedere intelectual sau social. Sunt introvertită dar nu considerat că acest criteriu este desăvârșit în materie de preferințe, totuși sunt predispusă să am anumite preferințe ca orice individ. Vizionez anime și citesc manga deseori. Dar cu mare plăcere citesc cărți, scriu poezii și ascult muzică latino. Ceea ce îmi doresc să sintetizez este faptul că societate se bazează de multe ori pe gândirea stereotip. Nu totul se mulează fix pe o idee generală, există particularități interesante în comunitatea fanilor anime dacă ai răbdarea de a discuta cu ei, de a le înțelege argumentele în profunzime și de a vedea totul dincolo de gândirea tipar. Nimic nu este bătut în cuie, nici în viață nici în societate! A viziona anime este pentru mine o alegere la care am dreptul la fel cum pentru dumneavoastră este important dreptul la opinie.
Cât despre apelativul otaku cred că dezbaterea pe marginea subiectului ține tot de percepția personală. Eu mă consider otaku dar nu sunt obsedată de acest apelativ. Mă deranjează mai mult faptul că lumea uită de respect, diplomație și înțelegere. Sunt cine sunt prin alegere, conștiință și asumare!
O zi bună vă doresc!

Kage spunea...

Asta este o ditamai jignirea ! Tu iti dai seama ce vorbesti macar ? Hai sa-ti spun si eu ceva , eu una am 12 ani , media zece la scoala si un comportament exemplar dupa cate spun profesorii mei . Nu am facut niciodata probleme nimanui si sunt OTAKU . Nu te mai apuca tu sa vorbesti asa daca nu sti macar ce sunt animeurile . Mie animeurile si manga mi-au schimbat viata in bine , poate ca nu o sa ma crezi dar sunt pline de lectii de viata . Unele ma invata ca prietenii si familia sunt lucruri ce merita protejate , altele sa nu renunt niciodata sau ca pot face orice-mi doresc daca ma straduiesc . Animeurile m-au invatat atat de multe . Da este adevarat ca unele pot fi violente si alte alea , dar sunt doar FICTIUNE , adica ce om sau copil normal la cap ar face ceea ce fac cei din animeuri daca stie ca este rau . Tu ar fi bine sa nu ne mai crezi prosti si sa nu vorbesti despre ceea ce nu sti , incearca inainte sa vezi ce este cu un anumit lucru inainte sa vorbesti porcari pe un site de pe net .

Law Laura spunea...

O mama ce-i aici....cam trist.
Inainte de toate,am aproape 18 ani si peste o luna voi fi in clasa a 12a.Particip la toate activitatile extrascolare organizate la liceu,sunt prima din clasa si de multe ori nu am timp de anime pentru viata reala,dar un anti-anime nu ar intelege niciodata cat e de urat cand pentru teme sau treaba prin casa trebuie sa iti amani cele 25 de minute de relaxare si deconactare.Si incerc sa fac tot ce pot pentru a aduce o schimbare.
Acest articol mi-a cvreat o stare de dezgust incredibila.Ceva nou ce nu au mentionat ceilalti nu prea am ce sa aduc sincer,dar totusi o sa incherc,chiar daca parerea unui om care o vede doar pe a lui si atat nu o poti schimba in veci.
Pentru mine multe personaje din anime sunt un exeplu.sau mai exact mangaka care le-au creat (si pentru incuiati mangaka=autor de manga nu demon asa cum ar reiesi din articol).Daca toate comentariile sunt citite de autor atunci chiar va rog sa imi raspundeti la niste intrebari:De ce vedetele care se dorigheaza,beau si sunt pline de tatuaje pot fi considerate modele de copii fara ca cineva sa le spuna ca nu e bine?De asemenea as dori sa stiu cate episoade din Naruto sau Bleach ati vazut?Aceste anime-uri fiind cunoscute in toata lumea si stie de ele si o persoana care nu s-a uitat vreodata la anime.De ce Naruto nu poate fi considerat un model? "Pentru ca nu e decat fictiune" ar fi raspunsul,nu? Ei bine e fictiune,deoarece o astfel de persoana care sa faca orice sa treaca peste greutati si sa incerce sa ii aiba aproape pe toti nu exista din pacate,de aia e "doar fictiune".
Daca nu ar fi existat animax probabil nu m-as fi uitat nicio data la anime si as fi regretat amarnic.
Cu ce e mai buna o persoana care isi petrece timpul prin baruti,cluburi sau alte locuri decat una care urmareste saptamanal un episod din anime-ul preferat.De curand am vazut o poza "De ce un otaku nu s-ar sinucide?Pentru ca are un episod de vazut saptamana viitoare."
Eu atat am avut de spus si tin sa va anunt ca toti cei care au comentat mai sus si cu mine la capat am vorbit cat de frumos am putut pentru ca un fan anime nu se coboara la nivelul celor care nu stiu decat sa ii critice sau ponegreasca pe cei putin diferiti cu alte pasiuni decat fotbal,seminte si manele.

TripleR spunea...

Cât de superficial este acest articol. ( Ca să nu mai menționez autorul, deja se subînțelege )

Sonia Sue spunea...

Nu va inteleg!! CCUM PUTETI SPUNE CA ANIME ESTE UN PERICOL!
Eu am 14 ani si ma uit impreuna cu mama mea la anime-uri....
Ce ar putea fi rau in a te uita la desene animate japoneze???
ESTE O LUME MINUNATA IN CARE COPII VISEAZA SA DEVINA CA UN DIN ACEI NINJA DIN NARUTO SAU ZANE,CAVALERI,MAGICIENI....Magia care o vedem in Anime nu are nici o legatura cu Ocultismul...sunt doar niste fantezi create sa para totul mai animat...ADICA FICTIUNE!!!
Sunt exact ca desenele doar ca mai complexe,mai inteligente,povesti care nu sunt intelese de ori cine...Deoarece sunt create mii de povesti in mintile copiilor.
AR TRERBUII SA FITI FERICITI CA COPII VOSTRI AU DESCOPERIT ACEASA LUME MINUNATA DE BASME...
Animeurile te ajuta mult in dezvoltarea inteligentei emotionale...
De exemplu: Eu! De cand sunt mica de 4 ani imi doresc sa fiu Sakura Haruno din animeul Naruto...O fata sensibila,melancolica dar,mereu gata sa ajute si sa salveze vieti.

Sonia Sue spunea...

Toti suntem copii! Lasatine sa ne traim copilaria!

Anonim spunea...

Am o intrebare pentru cei ce zic ca anime-urile sunt rele: ATI URMARIT MACAR UN ANIME?
Eu ma uit de la 4 ani la Naruto si ma invatat multe. Ma uit cu sora mea mai mare si cu mama ,care crede ca e foarte interesant.
Adica voi vedeti in anime-uri LUPTE dar , nu e asa. uite ca tot am zis de Naruto ... anime-ul asta te invata multe.Ca de ex:- Acolo unde cineva se gandeste la tine,acolo e acasa.
-Daca incalci regulile esti un gunoi dar, daca nu iti protejeziprieteni esti mai josnic decat un gunoi.
-Cand renunti visele tale si orice altceva dispar.
SAU Fary tail:- Moartea e doar o metoda de a fugi de lupta.
- nu te opri din zambit,niciodata nu stii cine se va indragosti de zambetul tau.
- fica nu e o slabiciune ,ba din contra, ea ne arata de ce ne e frica si ne ajuta sa devinim mai puternici.

Anime-uril sun educative si haioase .Eu mi-aas lasa mai bine copii sa se uite la anime-uri decat la prostiile de la televizor .Asta nu inseamna ca toate anime-urile sunt pentru toate varstele sunt cu limite de varsta. In plus copii isi dezvolta intelectul si imaginatia mult mai tare decat atunci cand se uita la prostiile de la televizor.

Inainte sa mai spuneti ca anime-urile sunt rele uitativa la unu si o sa vedeti ca o sa va placa din ce in ce mai mult.

Anonim spunea...

Nu va mai obosiți cu acest om setat pe comunism.

Anonim spunea...

M-am simtit foarte jignita de acest asa zis articol. Am inceput sa vizionez anime-uri la varsta de 17 ani doar din pura curiozitate, nu pentru ca as fi avut vreo problema existentiala. Nu m-am izolat de societate, ba mai mult, m-a facut sa fiu si mai deschisa. Am invatat multe din aceste desene: respect, onoare, chiar si cultura japoneza.
Cred ca problema e la dumneavoastra, pentru ca nu vedeti ce se ascunde in spatele lor. Cum probabil au spus si altii, aceste desene sunt facute pe categorii de varsta, iar daca o sa va lasati copiii sa vizioneze ce le este dedicat nu vor exista probleme. Sunt desene ca oricare altele, nu fac rau nimanui, doar unora care nu stiu ce inseamna sa traiesti.

Anonim spunea...

Nu cred. .-. Oameni buni,n.aveti ce face de va luati de felul nostru de a trai? Nici n.am citit tot,caci minciunile astea NU LE CRED. Suntem niste oameni! Nu ne mai judecati! De ce ne luati in nume de rau? Fiecare face ce vrea cu viata lui! Da! Sunt otaku! Din cauza asta,exista otaku singuratici! Stati si scrieti despre vietile noastre,ca si cand am fi niste gunoaie!
Si la ce sa ma uit la 12 ani? La My little pony? Ma faceti sa rad!

Anonim spunea...

Nu cred. .-. Oameni buni,n.aveti ce face de va luati de felul nostru de a trai? Nici n.am citit tot,caci minciunile astea NU LE CRED. Suntem niste oameni! Nu ne mai judecati! De ce ne luati in nume de rau? Fiecare face ce vrea cu viata lui! Da! Sunt otaku! Din cauza asta,exista otaku singuratici! Stati si scrieti despre vietile noastre,ca si cand am fi niste gunoaie!
Si la ce sa ma uit la 12 ani? La My little pony? Ma faceti sa rad!

Miladinca Balan spunea...

Fără pic de ranchiună îți zic că părerea ta e complet greșită. În definitiv cine te crezi să cataloghezi astfel niște oameni? Este strict problema fiecăruia unde , cu cine și mai ales cum își petrece timpul. Faptul că unii sunt pasionați de anime nu e o crimă. Exact așa cum au spus și alții, nu am observat să-i iei la rost pe cei pasionați de sport, artă, citit sau filme și telenovele. Toți avem pasiuni. Ce-i drept mai mult sau mai puțin obișnuite. Doar pt că ție nu îți plac anime-urile și implicit nu-i suporți pe cei care le urmăresc cu mare interes, ăsta nu e un motiv să "arunci" cu noroi. Mie nu-mi place fotbalul. Ce ar trebui să fac acum? Să dezvolt o obsesie din ai critica non-stop pe net? Asta nu e nici pe departe o soluție. Fie că suntem sau nu conștienți de acest lucru România e o țară liberă. Iar într-o țară liberă nu-ți impui propriile gusturi cu forța și nici nu calci în picioare preferințele altora. Cât despre inițiativa antianime e mai mult decât o prostie. De când e lumea oamenii au fost atrași de lucrurile interzise. Limitarea, îngrădirea sau chiar eradicarea site-urilor anime și implicit și a anime-urile nu va provoca decât o revoltă generală din partea fanilor și o dorință și mai mare a noii generații de a gusta din fructul oprit. Ca atare, data viitoare când mai vrei să desfințezi ceva, o comunitate, niște oameni sau pur și simplu o pasiune nevinovată a cuiva gândește-te de două ori înainte să tastezi.

Anonim spunea...

Ai dreptate , copii se pot uita la Mirai Nikki , Death Note , Tokyo Ghoul si nu s-ar schimba nimic la ei .
Unii oameni vor sa se faca afirmatii prin idei stupide , cum ar fi anularea anime-urilor sau a desenelor. De ce isi mai lesi copii sa bea apa de la robinet daca stii ca e cu bacterii .

julya spunea...

Domnule Schmaltz Herring .. am citit tot ce ai scris dumneata si toti ceilalti .. si vreau sa spun ca daca as avea sansa sa iti pot curma viata , mi-ar provoca o mare placere sa stiu ca am scapat cu toti de un gunoi si o scama de om . Am intalnit asemenea oameni inchis la minte si ei fiind abuzati in copilarie si incearca sa ii faca si pe ceilalti ca el . Genul de om care exceleaza la a fi un Dobitoc si sa dai Dovada de o Prostie nemarginita .

Vazand felul tau de a fi si gandi m-a infuriat enorm . nu imi pasa daca iti plac sau nu anime , sau denesele in general ci doar ca esti idiot si te legi de ceva care stii ca ai atrage atentia .

Andy Solo spunea...

Am crezut ca postarea e la misto, devine ciudat sa vezi ca cineva chiar propaga cu vehementa asemenea lucruri incuiate.

Anonim spunea...

Hmmm...chiar nu pot sa inteleg oamenii care judeca pe cineva doar dupa ce citeste sau ce vizioneaza. Incep din ce in ce mai mult sa urasc persoanele de genul care judeca gresit si incepe sa ne "explice" noua ca anime-urile sunt niste desene animate. Ma intreb ce viata ai dus sau cum ai fost tratat in copilarie. Daca omul alege sa se uite la un anime pentru a se relaxa lasa-l in biata lui, nu te lua de el pentru ca are gusturi diferite de ale tale. Imi e chiar scarba de oamenii incuiati care chiar nu gandesc ca asta e o lume libera unde fiecare hotareste pentru el la ce se uita, ce asculta, ce citeste... -.-'' Lumea asta nu trebuie sa fie una de incuiati la minte, care sa semene unul cu altul. Stii, viata ar fi chiar plictisitoare daca toti am fi la fel. Si apropo, da un ochi peste un anime, din unele chiar poti invata mai multe decat dintr-un film cum ar fi Titanic sau telenovelele alea in care drama se tot repeta la nesfarsit. Anime-urile sunt clasificate pe mai multe categorii, deci pentru mai multe categorii de persoane. Manga-urile si anime-urile nu sunt desene animate sau cum le zici tu. Sincera sa fiu, chiar nu am putut sa citesc tot ce-ai scris acolo, recunosc, e chiar enervant ca tu te-ai gasit sa-ti dai cu parerea despre asta. Of, of, ma intreb cand isi vor deschide oamenii ca tine ochii. Lumea nu e doar filmele cum ar fi "Tanar si nelinistit" si filmele acelea turcesti fara sfarsit. ^^
Semnat, un OTAKU oarecare care s-a saturat sa vada oameni ca tine care vorbeste fara sa priveasca si sa gandeasca cu ochii si creierul, ci cu fundul. Pup si BYE, BYE ^3^

Anonim spunea...

Pe vremea când ați scris acest articol aveam doar vreo 4 ani. Acum am 14 ani și va pot spune că anime-urile de acum sunt extrem de frumoase, mai ales grafica și povestea anime-ului. Poate că este adevarat faptul că ne-am apucat de anime-uri pentru că eram jigniti de colegi sau orice altceva ce ati spus acolo dar sincer, dacă nu ar fi existat anime-urile, dacă nu as fi dat de de ele.. probabil că viata mea ar fi fost plictisitoare chiar dacă nicio viața nu e plictisitoare.

Violet Evergarden este un anime frumos, plin de sentimente. Deci de ce l-ai depărta de copii? Ei pot învata ceva din aia. Nu toate anime-urile sunt pline de cruzime, există și anime-uri frumoase și drăguțe.


Nu știu dacă știți, dar mie cel puțin mi se pare o prostie acea emisiune "Exatlon" la care se uită chiar și copii. Nu înveți nimic decât să traiesti periculos sau nu știu ce. Deci pâna și ceea ce vedem la televizor sunt prostii . La știri vezi doar cu politica in sus politica in jos.